תשובה

  • זכויות עובד עם חשבונית
    דורי שאלתיאל | 06/07/2008 21:35

    אני כתב במקומון במשרה חלקית מזה שנים לא מעט.. שכרי משולם לי באופן קבע ובאותו סכום בדיוק מאז התחלתי לעבוד אבל לא עם תלוש שכר אלא מול חשבונית שלי (כי אני שכיר במקם אחר).וזהו המקום היחידי בו אני עובד עם החשבוניות. שאלותי הן. א. עכשיו הודיעו לי שהולכים לשנות את שיטת התשלום כך ששכרי ירד באופן מהותי. האם הם יכולים? ומה זכויותי כעת. ומה עלי לעשות. ב. מעולם לא קיבלתי דמי הבראה. האם מגיע לי דמי הבראה? ג. פעמיים בשנה ולעיתים פעם בשנה בחגים לא באותם תאריכים העיתון לא יוצא בגלל סמיכות לחגים שחלים בתחילת השבוע. כאן אומרים שהשבועיים הנ"ל הם החופשה השנתית ולפיכך לא יכלתי אף פעם לממש את החופשה בשכר בקייץ או מתי שארצה. שאלתי. האם זה חוקי? האם כן מגיעים לי ימי חופשה. השאלה הגדולה: האם מתן שכר קבוע ואחיד אינו בעצם מהווה סוג של מערכת יחסי עבודה עובד מעביד. תודה. הערת מערכת: לקריאה נוספת:חוק חופשה שנתית

    • תשובה
      שיר ורד | 07/07/2008 00:31

      גובה השכר ואחידותו לא יוצרים יחסי עובד מעביד. תשלום לפי חשבונית מראה לכאורה על כוונת הצדדים שלא יחולו יחסי עובד מעביד, אך בפסיקה נקבע פעמים רבות אחרת וזאת על סמך מגוון מבחנים של השתלבות העובד בפעילות העיקרית של מקום העבודה וקריטריונים רבים נוספים. 1. לגבי עצמא יש לבחון את החוזה, לגבי שכיר במקרה של הרעת תנאים זכותו של העובד להתנגד להרעה, להתריע על כוונתו להתפטר אם לא תתוקן ההרעה ואם אכן ההרעה לא מתוקנת הוא יוכל להתפטר עם הודעה מראש כחוק ולדרוש פצויים. בנוסף, במידה ומדובר בהפחתת שכר שנקבע בהסכם אם העובד לא הביע הסכמתו להפחתה הוא יכול לתבוע את השלמת השכר לשכר שנקבע בהסכם, ובלבד שלא יתמהמה זמן רב מדי בטרם הגשת התביעה. 2.לעצמאי לא מגיע לשכיר כן. 3. לעצמאי לא מגיעה חופשה, לשכיר כן. המעסיק רשאי להוציא את העבדים לחופשה במועדים הנוחים לו ובלבד שעל כל חופשה שמשכה לפחות שבוע קלנדרי תינתן הודעה מראש של 14 יום לפחות. לעובד זכות לקבוע יום חופשה אחד בשנה בהודעה מראש של 30 יום. ימי חג לא נכלליםבחופשה השנתית. בתקופת החופשה על המעסיק לשלם שכר רגיל לעובד בחופשה. הערת מערכת: לקריאה נוספת:חוק חופשה שנתית

      • בענין חוזה עבודה איתי כעצמאי
        א | 17/07/2008 12:33

        ומה כאשר אין ביני כעצמאי לבין מקום העבודה שום חוזה

    • זכויות עובד - קריאה נוספת
      אתר הפורומים | 15/07/2008 10:40

      לקריאה נוספת, מקצועית, אודות זכויות עובד ראה: זכויות עובד