תשובה

  • ניצול ימי חופשה של עוזרת בית
    מיכאל | 06/07/2008 21:33

    שלום, רציתי לברר האם עוזרת בית הזכאית לחופשה שנתית, יכולה לא לקחת ימי חופשה בפועל ובמקום זאת לדרוש בסוף השנה את פדיון ימי החופשה. במידה ולפי התשובה לשאלה הראשונה, עולה כי אני יכול לחייב את העוזרת לקחת את ימי החופשה בפועל (כמובן שהיא תקבל בגינם תשלום, אך לא "אקסטרה") - האם אני יכול לקבוע בשבילה מתי היא תצא לחופש - כמו חופשה מרוכזת במוסדות? ושאלה אחרונה, נניח שהיא לא ניצלה בפועל את ימי החופשה - והיא רוצה לקבל במקומם כסף, האם היא יכולה אחרי שלוש שנים לבקש כסף או חופשה בגין שלושת השנים שבהם היא לא לקחה את החופש? תודה!

    • תשובה
      שיר ורד | 07/07/2008 00:34

      המעביד הוא זה שקובע את מועד החופשות . על חופשה שמשכה מעל 7 ימיםקלנדרית יש להודיע 14 יום מראש, לעובד זכות לקבוע יום חופשה אחד בשנה בהודעה מראש של 30 יום. ככלל אסור לפדת חופשה תוך כדי עבודה , אך במקרה של עוזרת שלא עובדת כל ימות השבוע ניתן לקבוע שיום בשבוע שבו לא עבדה אצלך ואצל אף מעסיק אחר יחשב כיום חופשה והיא תקבל עליו שכר השווה לשכר יום עבודה. עלייך לנהל יומן ובו תאריכי החופשות שנתת לה.