תשלום נסיעות

  • נסיעות לעבודה
    רעות | 06/07/2008 10:47

    רציתי לשאול על נסיעות לעבודה כידוע לכל ביטלו את רכבות ישראל למספר ימים, רציתי לדעת מה הנוהל של החזר כספי מבחינת העבודה בנושא זה. אני מגיעה מדרום לת"א ויוצא לי עם אוטובוס 170 ש"ח להגיע ב3 ימים ועם רכב יצא 300 ש"ח חוץ מהוצאות נסיעות לשאר החודש- כסף זה יוצא מכיסי הפרטי , האם החברה אמורה להשתתף בסכום זה ע"פ חוק?

    • תשלום נסיעות
      שיר | 06/07/2008 13:23

      צו ההרחבה קובע שהתשלום בגין נסיעות לעבודה וחזרה יהיה לפי תעריף אוטובוס ציבורי ועד לתקרה שהיא 21.76 שח ליום עבודה. ברוב המקרים תעריפי הרכבת יקרים יותר מתעריפי אוטובוס כך שלא ברור לי מקור שאלתך. אם מקור השאלה הוא שאת קנית חופשי חודשי של הרכבת, אזי אם הרכבת לא הודיעה מבעוד מועד (כלומר בטרם קנית את הכרטיס) על ביטול הקו ל 3 ימים, יכול להיות שתקום לך זכות לתבוע את הרכבת, אך זה לא שייך לעניני פורום זה (אול פורום חוזים).

      • נסיעות לעבודה במקרה חריג
        רעות | 06/07/2008 14:35

        השאלה שלי הייתה במקרה והרכבת כן הודיעה על הפסקת הרכבת מראש והם כבר אמרו שהם לא יחזירו כסף על ימים אלו מה לפי החוק בימים אלו בלבד העבודה מחויבת לתת? כרגע העבודה משלמת לי סכום של חופשי חודשי שכבר שולם ול3 ימים אלו אני אצטרך לשלם סכום נוסף.

        • אין התיחסות לכך בחוק  לת
          שיר | 06/07/2008 15:33

        • החוק לא מתיחס למקרים חריגים
          שיר | 06/07/2008 16:18

          אם המעביד שילם בהתאם למופיע בצו ההרחבה אין עילה חוקית לתבוע אותו.