פיטורים בזמן הריון

  • סגירת מקום העבודה בזמן הריון
    סיון | 02/07/2008 05:21

    אני עובדת מדינת ישראל בארה"ב, נודע לי( במפתיע) שמקום עבודתי עומד להיסגר בסוף אוגוסט ואז אהיה כבר בחודש שישי. חוזה ההעסקה שלי לשנתיים יסתיים בחודש דצמבר (אהיה בחודש תשיעי). ברצוני לדעת האם הפיטורים הם חוקיים או האם על מעסיקי להמשיך לשלם לי עד סוף ההריון + חופשת הלידה?

    • פיטורים בזמן הריון
      עו"ד רענן קריב | 02/07/2008 09:06

      עובדת בהריון אינה מוגנת מפני פיטורים עניינים.לא כתבת כמה זמן את עובדת, אך בהנחה שהשלמת 6 חודשי עבודה, יהיה על המעסיק לבקש היתר לפטרך מהממונה על עבודת נשים במשרד התמ"ת. היתר לא יינתן אם הממונה תחשוב שהפיטורים הם עקב הריון. אך אם היא תשתכנע שהפיטורים נובעים מסגירת מקום העבודה - יינתן היתר וניתן יהיה לפטרך