"קנס עזיבה"

  • התפטרות עקב תנאי עבודה
    שמרית | 01/07/2008 15:36

    שלום. אנחנו עובדות בחברת אינטרנט. בתחילת הקורס חתמנו על חוזה התחייבות לשנה. הקורס התנהל בצורה מאוד מרושלת ללא השקעה ומריחת זמן. לאחר כמה חוד עבודה נתגלה לנו שקרים אין סופיים של המנהלת שלנו לנציגים.. מחייבים אותנו להגיע לערב מחלקה -שזה מחוץ לשעות עבודה ימי מחלה- מחשיבים רק מהיום ה3 למחלה. מהלך העבודה נתון בהמון לחץ וצעקות שפוגעות בנו מבחינה רפואית . (ישיבה ממושכת מול המחשב, עיניים. גב. כאבי בטן בגלל הלחץ) לאחת מאיתנו יש אבחנה של שחיקת סחוס ברגלים לפי החוזה אני משתמשת בהסעות לכן לא מקבלת נסיעות אך אנני משתמשת בהסעות בבוקר מכיוון שהם לא עוברים דרך הבית ויוצא שיש לי הליכה של 20דק כל בוקר להגיע לעבודה. שמלווה בקושי וכאבים עזים ברגלים. המנהלת מסרבת לטפל בעניין ההסעה וטוענת שזו בעיה שלי. אנינו רוצות להמשיך לעבוד בחברה אך לצערנו החוזה מחייב אותנו בתשלום 2000 על הקורס שכביכול החברה השקיעה. איך אנו יוצאות מההתחייבות מבלי לשלם את הקנס בשל התנאים שבהם אנו עובדות!? (השכר שלנו לא עולה על 2300 וללא בונוסים כפי שהובטח.)

    • "קנס עזיבה"
      עו"ד רענן קריב | 01/07/2008 16:03

      אני לא נכנס לכל מה שסיפרתם ומתייחס רק לעניין "קנס העזיבה". אם תשכילו להודיע על התפטרות כך שתסיימו את העבדוה אחרי שקיבלתם את כל התשלומים המגיעים לכם, יהיה על המעסיק להגיש נגדכם תביעה כדי לגבות את הקנס. אז יהיה עליו להוכיח שהסכום מוצדק. יהיה עליכם להוכיח שההכשרה לא הייתה הכשרה ושהסכום מופרז וללא פרופורציה לקורס.

      • ועוד דבר אחד
        אורן | 01/07/2008 19:23

        רצוי להראות, במידה וכך היה, כי אין לקורס רלבנטיות רבה בשוק וכי הוא ספציפי לעסק בו עבדתם - כך שלא יצא לכם מזה שום דבר לאחר סיום העבודה...קורס ספציפי שנועד לצורך העבודה בעסק עצמו בלבד ואינו מביא תועלת במקומות עבודה אחרים או תועלתו מוגבלת מאד - הינו לצורך העסק ודינו כחלק מזמן העבודה.

    • תשובה
      שיר ורד | 01/07/2008 20:08

      אולי הדרך היא למצות את זכויותיכם החוקיות ולשגע את המעסיק? למשל להודיע שאת מסרבת לבוא לערב מחלקה , אלא אם כן את מקבלת התחיבות בכתב מהמנהלים שתקבלי שכר על שעות אלו. לתבוע את המעסיק לשלם בגין נסיעה מביתך ועד לנקודת ההסעה הקרובה ביותר. שאליה ניתן להגיע באוטובוס. לגבי ימי מחלה ביום הראשון לא מגיע בשני ובשלישי משלמים 37.5% מהשכר הרגיל, אם לא משלמים כחוק לתבוע. לגבי שקרים לא ברור במה המדובר.

      • תגובה--סיפור ארוך :)
        שמרית | 01/07/2008 20:58

        בשביל "לשגע" את המעסיקה שלי אני צריכה להגיע לעבודה.. וזה גם הקושי.. כשבאתי אלייה עם העניין שאין לי הסעה היא אמרה שאני אשבור את הראש עם האחראי הסעות(היא יכלה לעזור ומילה אחת שלה מול שלי יכלה לעשות ניסים ונפלאות לא?!) לגבי ההסעה-מה עליי לעשות!? אני ממש סובלת בהליכה ואין אוטובוס מהבית שלי לעבודה יש ליד וזה הליכה של 20 דק על הבוקר בחום הזה ועוד עם הרגליים שלי (כולה בת 22 והלכו:) היא אמרה רק מהיוםה 3 הם משלמים מחלה.(ומשכורת אחת היא לא הכניסה לי מחלה כי היא שכחה) לגבי שקרים - היא יום שהודעתי שאני לא מגיעה (לפי החוזה אני מחוייבת ל4 משמרות היא שמה אותי ב5 ימים) אז מרתי שאני לא מגיעה בשעה 5 (שהמשמרת נגמרת ב8) היא אומרת לי שאני חייבת לבוא (עכשיו אין לי הסעה ורכב וזה 25 דק נסיעה+הליכה) קיצר אמרה שאין לה נציגים ויש לה לחץ עד 6 וחצי היא עושה לי טלפונים בסוף היא הסכימה לוותר אם אני אעבוד ביום אחר עד חמש (במקום עד 2) שביררתי מול הנציגים הם אמרו שלא היה לחץ ולא הייתה בכלל עבודה!!! אני לא מעוניינת לחזור לעבוד שם ואני אובדת עצות!! מחר אני לא הולכת לעבדוה נמאס לי מהמקום הזה!!

        • את עושה טעות
          שיר ורד | 01/07/2008 23:49

          התפטרות ללא הודעה מוקדמת תעלה לך בקנס נוסף

        • המשך
          שיר | 02/07/2008 00:17

          אם כבר פנית לאחראי על ההסעות וסורבת תגישי תביעה לבית הדין לעבודה לשלם לך על הנסיעה מביתך להסעה. אם יש לך בעיות רגלים תשיגי פטור מהליכה אצל הרופא. את יכול לתבוע תשלום דמי מחלה, אם ישלמו חלקית תתקני את כתב התביעה. לא נראה שהיא שיקרה לך , לכל היותר כישורי הניהול או הנבואה שלה לקויים.