תשובה

  • שכר לא בהתאם לתפקיד.
    שרון | 01/07/2008 04:07

    עבדתי כעובדת ייצור במשך שנתיים,לאחר מכן התחלתי תפקיד של מנהלת משמרת ללא מרכז הערכה , נאמר לי שהתפקיד הוא זמני במשמרות לילה. אני כבר שנה עובדת רק משמרות לילה בשכר של פועל יצור 21.5 לשעה כאשר יתר המנהלים מקבלים 24 לשעה, כשהתלוננתי נאמר לי שלא מגיע לי העלאה כיוון שאני לא בתקן ואם אני לא מעונינת אני יכולה לחזור לתפקידי הקודם . מעבר לכך ביקשתי כמה פעמים במהלך התקופה לשבץ אותי מספר משמרות יום כיוון שמאוד קשה לי - התגובה חיובית אך בפועל הורידו לי משמרת אחת בלילה מבלי להוסיף משמרת יום. במידה ואני מתפטרת לא מגיעים לי הפיצויים אך האם אני אוכל לתבוע את הפרש השכר שמגיע לי על תפקיד שאני מבצעת בפועל? והאם זה תקין לשבץ אותי במשך שנה שלמה רק משמרות לילה? ? תודה

    • תשובה
      שיר ורד | 01/07/2008 10:14

      לגבי גובה השכר יש לקרוא בעיון את הסכם העבודה שלך ו/או את ההסכם הקיבוצי שחל עלייך כדי לתתתשובה רלבנטית. בקשר למשמרות סעי, 22 א לחוק שעות עבודה ומנוחה קובע (א) מפעל שעובדים בו במשמרות, לא יועבד בו עובד בעבודת לילה יותר משבוע אחד בתוך שלושה שבועות. אי לכך את רשאית לדרוש מהמעסיק להעסיקך בהתאם לחוק ואף להתריע בפניו שאם לא יעשה כן תתפטרי בגין תנאים שאיןלצפות מהעובד להמשיך ולעבוד ותדרשי פצויים. לאחר פניה שכזו אם המעסיק לא ישנה את המשמרות תהיי רשאיתלהתפטר בגין הפרת חוק שעות עבודה ומנוחה ותנאים שאין לצפות מן העובד להמשיך ולעבוד ולדרוש פצויים. אך המעסיק יהיה רשאי לתקן זאת ע"י החזרתך לתפקידך הקודם.