רכב ליסינג

  • קנס על רכב
    מיקי | 25/06/2008 12:24

    שלום רב, חזרתי לעבודה במהלך חודש מרץ 2008 לאחר חופשת הלידה וכעת הודעתי למעסיקי על רצוני להתפטר לצורך גידול ילדתי. המעסיק קיבל את הודעתי ואף הכיר בעובדה כי התפטרות זו דינה כדין פיטורין (הודיע לי כי אקבל את הפיצויים). אך כששאלתי לגבי רכב הליסינג שברשותי, נאמר לי כי יהיה עלי לשאת בתשלום הקנס למרות מצבי....האם אכן חוקי הדבר? האם אין אני פטורה מתשלום הקנס לאור העובדה שדיני כדין מפוטרת? אני יודעת בוודאות כי עובדים המפוטרים מהחברה, אינם מחוייבים בתשלום הקנס!. אשמח לקבל את חוות דעתכם המקצועית. הערת מערכת: לקריאה נוספת: חוק פיצויי פיטורין

    • רכב ליסינג
      עו"ד אריק שלו | 25/06/2008 16:07

      יש לבדוק מה החוזה מול המעסיק בעניין הליסינג בטרם החלטה. התפטרות לצורך טיפול בילד איננה התפטרות בדין פיטורין אלא התפטרות המזכה בפיצויי פיטורין. רצוי לבדוק את המוסכם בין הצדדים.