הערה

  • הורדת שעות עבודה
    רנ | 24/06/2008 15:10

    שלום רב, אני בעלת גן פרטי ומעסיקה עובדת במשרה מלאה כשנה וחצי. לאורך כל התקופה העבובדת מחסירה ימים רבים בחודש עקב מצב בריאותי לקוי. הצעתי לה לרדת למשרה חלקית היות והחיסורים מקשים מאוד על מהלך עבודה תקין בגן. העובדת סרבה להוריד את כמות השעות ודרשה להישאר במשרה מלאה. האם ניתן להוריד את המשרה של העובדת ללא הסכמתה לאור החיסורים הרבים ומצב בריאותי לקוי?

    • הערה
      שיר ורד | 24/06/2008 17:16

      מאחר והעובדת לא מקבלת ממך שכר בתקופות הללו, יתכן שההפרשות בגין תקופות אלו חורגות מתקרת ההפרשות המותרת (תלוי באחוזי ההפרשה מהשכר , חלק השכר המזכה בתנאים וחודשי העבודה המצטברים במהלך שנה זו). אם זה המצב אתה מחויב לגבות ממנה מס בגין שווי מס על הפקדות אלו , יש לידע את העובדת על כך ולדרוש ממנה להשלים גם את הפרשי המיסוי (לאחר שתנפיק תלוש משכורת עם שכר נטו שלילי).

      • סליחה, ההערה היתה תשובת המשך לשאלתו של אביב  לת
        שיר ורד | 24/06/2008 17:17

    • לא
      שיר ורד | 24/06/2008 17:19

      אך, אם איננה מסכימה לכך, את רשאית לפטר אותה עם הודעה מוקדמת כחוק ותשלום פצויי פיטורים.

    • מצב בריאות לקוי
      עו"ד אריק שלו | 24/06/2008 17:29

      לא ניתן להוריד את היקף המשרה של העובדת. עם זאת, פתוחה בפניך הדרך לפטר את העובדת בשל אי התאמתה. במצב דברים כזה את צריכה לשלם פיצויי פיטורין והודעה מוקדמת.