מגיע לה שכר מינימום

  • תשלום עבור התלמדות
    טלי | 24/06/2008 14:18

    שלום רב, אודה על חוות דעתכם בעניין הבא: אחותי הצעירה (18) הועסקה לאחרונה כברמנית בחתונה בתום העבודה נתן לה המעסיק שטר של 100 ש"ח וכששאלה מה עם שאר מה שמגיע לה הוא אמר כי זו הייתה התלמדות, ומאה השקלים הם החלק שלה בטיפים. אחותי טענה כי מגיע לה שכר עבור ההתלמדות, וכן שחלקה היחסי בטיפים צריך להיות גבוה יותר. בתגובה המעסיק טען בתוקף כי בעבודה בבר החוקים הם אחרים וכי הפעמיים הראשונות שהיא עובדת הן בגדר התלמדות ללא שכר. לדבריו היא צריכה להודות לו על כך שקיבל אותה ללא כל ניסיון. חשוב לציין כי כל הטענות הללו ניתנו לה רק לאחר ערב של עבודה ולא נזכרו קודם לכן. לתשובתכם אודה

    • מגיע לה שכר מינימום
      שיר ורד | 24/06/2008 14:30

      יש לכפול את שכר המינימום לשעה במספר שעות עבודתה וזה השכר המגיע לה, כולל טיפים.

      • תשלום עבור התלמדות
        טלי | 24/06/2008 15:15

        תודה על תשובתך המהירה מה הדין בנוגע להתלמדות נוספת? מה גבול המשמרות שניתן להגדירן כהתלמדות? בתודה מראש, טלי

        • אין לכך התיחסות בחוק
          שיר ורד | 24/06/2008 17:29

          כל מקרה נבחן לגופו. יש לסכם (רצוי בכתב) את משך תקופת ההתלמדות, את השכר בתקופה זו ואת השכר לאחר תום התקופה. אם המעסיק מתחמק מכך, יתכן וכדאי לה לעזוב שם, במקרה כזה עליה לתת הודעת התפטרות בכתב. בשלבהזה יש לתת את ההודעה יום מראש.