תגובה

  • עזרה בבקשה
    עינת | 18/06/2008 12:18

    שלום, אני עבדתי במפעל כלשהו וקיבלתי משכורת חודשית בסך של 5300 ש"ח נטו. על גבי התלוש היה כתוב שכר יסוד בסך של 5534 נסיעות 200 ש"ח. כך זה היה מס' שנים. בתחילת 2008 ראיתי לפתע בתלוש המשכורת כי השכר היסוד שלי ירד ל3774 ש"ח והוספו שעות נוספות אבל המשכורת נשארה אותו דבר. האם הדבר חוקי? האם מדובר בהרעה בתנאים? דבר נוסף הוא שבכותרת של התלוש היה מופיע לי תמיד משרה "חודש לפי ימים" וכעת מופיע "משרה - לפי שעות", האם זה מקנה לי אפשרות להתפטר ולקבל פיצויים? ברצוני לתבוע את המעביד אשמח אם תפנו אותי לפסק דין שיכול לעזור לי בעניין תודה לכם

    • תגובה
      שיר ורד | 18/06/2008 13:37

      באם עבדת בעבר ו/או עובד כעת שעות נוספות (שלא שולם עליהם) וביכולתך להשיג רישום של שעות עבודתך, אני ממליץ לך להגיש מהר ככל האפשר תביעה לתשלום בגין שעות נוספות בגין כל תקופת עבודתך (עד 7 שנים לאחור). לכל חודש בו נתבע תשלום יש להציג פרוט השעות הנוספות שנעבדו ואת תלוש השכר המוכיח שלא שולמו. אם התביעה כוללת חודשים במהלך שנה זו, יש לציין בתביעה כי השינוי בתלוש השכר נעשה ע"י המעסיק ללא הסכמתך ואיננו מעיד על כך שקיבלת תשלום בגין שעות נוספות. התפטרות על רקע זה, עשויה לא להתקבל בבית הדין, כי המעסיק עשוי לטעון שלא נעשתה שום הרעה בפועל ומדובר רק בשינוי רישומי. אם אתה מתכוון להתפטר בכל מקרה ורק מחפש אמתלה לקבל פצויים, עליך לדרוש בכתב מהמעסיק להחזיר את נוסח תלוש השכר למבנה הקודם ולתת מכתב המציין שהשינוי בתלושי השכר בשנת 2008 נעשה בטעות ובתום לב ויש לראותם כאילו היו במבנה של תלושי השכר הקודמים , שאם לא יענה לבקשתך תתפטר בגין הרעת תנאים. לא בטוח שתצליח לקבל פצויים גם במקרה זה, אך ללא תהליך מקדים של התרעה על ההרעה ובקשה לתיקונה תביעתך תדחה כמעט בודאות.

      מידע נוסף:
      נוסח מכתב התפטרות