דום לב

  • שאלות
    טלי | 18/06/2008 10:25

    בעלי עבר דום לב וכעת נמצא בטיפול נמרץ-יצא מכלל סכנה. עבד קודם 5 שנים במקום מסודר. מה עליי לעשות במקרה נורא שכזה מול המוסדות השונים? מה מגיע לו לאחר תאונה שכזו )לא קרתה במקום העבודה או בדרך למקום העבודה מה מגיע לו עפ"י חוק נא הסבר מפורט שכן אנו מבולבלים בשל המקרה הטראומטי הזה ואובדי עיצות..

    • דום לב
      עו"ד אריק שלו | 18/06/2008 10:57

      צר לי, על המקרה שקרה. אתם יכולים לפנות למקום העבודה ולבקש פיצויי פיטורין (ככל שבכוונתו להפסיק את עבודתו). כמו כן, במידה וישנה פנסיה או ביטוח יש לבדוק את תנאיהם ומה מצבו של בעלך ויתכן שתוכלי לקבל תשלומים. כמו כן, יש לפנות לביטוח הלאומי באשר לתאונה בתביעה לנכות כללית. אני ממליץ לך לפנות לייעוץ משפטי בהקדם.

    • תשובה
      שיר ורד | 18/06/2008 13:47

      אני מציע לא להזדרז בשלב זה להתחיל עם תביעות כספיות כי מצבו עדיין לא התייצב והעתיד לא ידוע. יש להודיע למעסיקו כי הוא חולה ומאושפז בבית חולים וישוב לעבודתו בעתיד בהתאם להנחיות הרופאים, זאת כדי שהמעסיק לא ימהר לפטרו וכל עוד איננו מפוטר ויש בידו אישורי מחלה , על המעסיק לשלם לו דמי מחלה על פי חוק בהתאם ליתרת ימי מחלה צבורים. אישור רפואי הוא אמור לקבל מרופא המשפחה שלו לאחר שישוחרר מבית החולים, רופא המשפחה אמור לתת לו אישורי מחלה גם להמשך התקופה כאשר לאחר זמן מסוים שתלוי בהמלצות הצוות המטפל בבית חולים ותקופת שיקום במוסד מתאים אם נדרשת, הוא ישלח לרופא תעסוקתי אשר יקבע את כושרו לעבוד , מספר שעות העבודה ביום וכו. במידה והיה ארוע בעבודה בימים האחרונים שגרם לו ללחץ , כעסים עצבנות וכו יש לאסוף את מירב ההוכחות לקיומו של ארוע זה, כך שאם ירצה בכל זאת לתבוע את ביטוח לאומי על הארוע כעל תאונת עבודה יהיו לו מסמכים ראשוניים להוכחת התביעה (שלא צפויה להיות קלה).