לשון הרע

  • הדלפה זדונית ממקום העבודה שהובילה לתביעת דיבה
    יריב | 18/06/2008 08:57

    שלום רב, הנני עובד ברשות מקומית גדולה. מתחילת עבודתי היתה התרשלות מצד המעסיק בעניין ההפרשות הפנסיוניות שלי. לאחר ישיבות רבות בעניין, נתקיימה ישיבה אצל סמנכ"ל ברשות המקומית ומישיבה זו הודלפו דברי שקר כאילו הוצאתי דיבתו של סוכן הביטוח שטיפל בפנסיה (מה שלא היה ולא נברא). לאחרונה הגיש נגדי אותו סוכן, תביעה על לשון הרע וציין את שמותיהם של המדליפים- עובדים בכירים ברשות. שאלותיי: האם הפר המעסיק את חובת הזהירות בכך שנציגיו הדליפו אינפורמציה שקרית מתוך אותה ישיבה בענייני? האם יש מקום להגשת תלונה במשטרה? האם עליי לתבוע את המעסיק?, המדליפים? שניהם גם יחד? ולגלגל עליהם את תביעת הסוכן? באיזה בית דין עליי לתבוע אותם? (עבודה?, שלום?). האם עליי לשכור שרותיו של עו"ד בדיני נזיקין או עו"ד בדיני עבודה? תודה מראש לתשובתכם.

    • לשון הרע
      עו"ד אריק שלו | 18/06/2008 10:46

      אנני מוצא עילה כנגד המעסיק אלא אם יוכח שיש מחוייבות לשמור על סודיות באשר לדיונים וגם אז לא ברור מה השליטה שיש לו על עובדיו. אני ממליץ לפנות לעו"ד העוסק בלשון הרע על מנת שינהל את ההגנה בתיק.