הגבלת העיסוק

  • תביעה
    שני | 18/06/2008 08:29

    שלום רב, ברצוני לבדוק אם יש חוק הטוען כי אסור לעובדת שעובדת בחברה לכ"א לעבוד אחרי תקופה של שנתיים בחברה מתחרה אחרת. יש לציין כי אני חתומה שלא לעבוד 12 חודשים מיום שאני עוזבת. מה החוק לגבי נושא זה? תודה

    • הגבלת העיסוק
      עו"ד אריק שלו | 18/06/2008 10:43

      על מנת להגביל עיסוק של עובד צריך לתת טעמים מסחריים ברורים. ההגבלה חייבת גם להיות מידתית. בגדול הגבלה לעבוד בכל חברת כח אדם מתחרה לטעמי לא תעבור בבית הדין והסעיף ימחק. קרי, כנראה שלא ניתן יהיה למנוע את עבודתך.

      • תביעה
        שני | 18/06/2008 13:25

        תודה על התייחסותך... שאלה נוספת... המעסיק יכול לשלול ממני את המגיע לי כמו: צבירה של ימי חופשה ודמי הבראה? ועד מתי עליו לשלם לי את גמר החשבון? תודה

        • הוא יכול אבל אסור לו
          שיר ורד | 18/06/2008 13:54

          כל המעסיק להשלים את כל חובותיו (למעט פצויי פיטורים) במועד תשלום השכר הבא. פצויים (אם מגיעים) יש לשלם תוך 15 יום מסיום יחסי עובד מעביד.

        • גמר חשבון
          עו"ד אריק שלו | 18/06/2008 14:01

          גמר חשבון צריך להיות משולם במשכורת אחרונה. פיצויי פיטורים בהתאם לחוק יש לשלם 15 יום ממועד הפסקת עבודה.