פיטורים בהריון

  • רוצה הריון אבל מתלבטת
    גל | 17/06/2008 20:32

    שלום, אני נשואה כבר יותר משנה ומשתוקקת כבר להביא ילד לעולם. כל חברותיי כבר עם ילדים ורק אני חיכיתי ש"יגיע הזמן המתאים". הבעיה היא שרק התחלתי לעבוד במקום חדש, אני בו כבר חודש וחצי. אני יודעת שניתן לפטר עובדת שנכנסה להריון אם היא עד חצי שנה במקום עבודתה. הייתי מחכה עוד 4 וחצי חודשים אולם אין ביכולתי כבר. הציפיה והרצון מחלחלים והורגים אותי וגם בעלי כבר מוכן ורוצה (!!!) :) השאלה שלי היא, בהנחה שאני אכנס מיד להריון, האם החוק תקף גם אם החצי שנה יגיע כשאהיה בחודש שני/שלישי? כלומר, אם אכנס בעוד כחודש להריון וכשתגיע החצי שנה אהיה כבר בחודש שלישי בהריון ורק אז אודיע במקום העבודה, האם עדיין הם יכולים לפטר אותי משום שנכנסתי להריון במשך החצי שנה הזו???

    • פיטורים בהריון
      עו"ד אריק שלו | 17/06/2008 23:01

      לא ניתן לפטר עובדת בהריון גם אם בתחילת עבודתה לא מלאו לה שישה חודשי עבודה.

      • תיקון
        עו"ד אריק שלו | 17/06/2008 23:02

        הכוונה גם אם בתחילת תקופת ההריון לא מלאו לה שישה חודשי עבודה.

        • אז למה אומרים גם בטלויזיה.....
          גל | 18/06/2008 06:30

          שקיים חוק שאסור לפטר עובדת שנכנסה להריון רק אם היא כבר חצי שנה בעבודה, כלומר שניתן לפטר עובדת שנכנסה להריון אם עוד לא מלאה לה חצי שנה בעבודה לא?

          • אל תאמיני לטלויזיה
            שיר ורד | 18/06/2008 08:39

            החוק קובע כי: אסור לפטר עובדת בהריון אם הפיטורים הם בגלל ההריון. מותר לפטר עובדת בהריון אם הפיטורים אינם קשורים להריון. לעניין זה אין הבדל בותק של העובדת במקום העבודה. אבל, אם במועד הפיטורים לעובדת יש כבר ותק של חצי שנה, אזי על המעביד להגיש בקשה לפטרה לממונה על עבודת נשים במשרד התמ"ת, זו תחילט האם לאשר את הפיטורים לאחר שמיעת הצדדים ובהתאם לחוק. שני הצדדים יכולים להגיש ערעור על החלטת המפקחת וזאת באמצעות תביעה בבית הדין לעבודה. גם עובדת ללא ותק של חצי שנה שפוטרה יכולה לתבוע את המעסיק אם היא חושבת שתוכל להוכיח קשר בין הפיטורים לבין ההריון. פיטורים ללא בקשת אישור או ללא קבלת אישור מהווים עבירה על החוק ומאפשרים גם לטפל במעסיק במישור המנהלי ע"י יחידת האכיפה של משרד התמ"ת וגם לתבוע פיצוי כספי בגין הפרת החוק.

            • תודה. עכשיו.......
              גל | 18/06/2008 09:50

              עכשיו אני אמשוך ואחכה כמה שאוכל כדי ש"לא יפתחו עליי עיניים" וכדי לצאת פיירית במקום העבודה, וכשכבר לא אוכל למשוך את זה יותר כי הציפיה מחלחלת בטירוף, אלך על זה בתקווה שכולם יקבלו זאת בהבנה ולא ישקלו בכלל לפטר אותי משום סיבה שהיא. תודה J

              • שימי לב
                שיר ורד | 18/06/2008 14:05

                לפי החוק אין חובה לדווח על הריון לפני חודש חמישי. עד חודש רביעי גם אי אפשר לראות זאת עלייך. אם אין לך חברים ומשפחה שיכולים להדליף ׁ(בלי כוונה) למעסיק ואת תשמרי על כך בסוד ותצליחי להסתיר את הבחילות וההקאות עד לותק של 6 חודשים אין סיבה שההריון יגרום לפיטורייך.

                • אבל אמרנו שהריון לא יכול לגרום לפיטוריי , נכון?
                  גל | 18/06/2008 14:08

                  רק כדי לוודא, בפעם האחרונה.........