אז ככה

  • פיטורים - חופשת לידה
    יעל | 16/06/2008 09:46

    שלום רב, אני אחרי חופשת לידה וכרגע בחופשה ללא תשלום ( הודעתי למעסיק על הארכה של חודשיים וחצי), לאחר הודעתי קיבלתי מכתב סיום יחסי העבודה שיכנס לתוקף 90 יום לאחר חזרתי מהחל"ת (מבקשים שאחזור לחודשיים עבודה). הנני מעוניינת לחתום אבטלה ורציתי לדעת מתי אני צריכה להתייצב בלישכה על מנת לא לאבד את זכויותיי, הבנתי שצריך 360 ימי עבודה בשנה וחצי האחרונות, אם כך איך מתייחסים לחל"ד +לחל"ת? האם נספר ב-360 ימי עבודה? הרי הפיטורים שלי יכנסו לתוקף רק באוקטובר אז מה עלי לעשות עד אז? מישהו אמר לי שצריך להתייצב כבר עכשיו בלישכה אך לא מובן לי איך, עדיין לא הסתיימו יחסי עובד מעביד. אשמח לתובנות בנושא בהקדם כדי לא לאבד את זכויותיי לאבטלה. שאלה נוספת: אם אני מודיעה למעסיק שלי שאני לא מעוניינת לחזור לעבוד לחודשיים בלבד כפי שביקש האם אני מפסידה משהו מלבד את 60 הימים שהם אמורים לשלם לי? האם מותר לי לפעול כך? המון תודה יעל

    • אז ככה
      עו"ד רענן קריב | 16/06/2008 10:00

      בנוגע לדמי אבטלה פני לפורום ביטוח לאומי. אין לך זכות לא להתייצב לעבודה, ואם לא תתייצבי לעבודה תהיי בגדר מפרת משמעת ואת עלולה לסכן את פיצויי הפיטורים או חלקם, כמו גם את 2 חודשי השכר שלא תעבדי בו ואולי גם את דמי ההודעה המוקדמת, אם כי בעניין זה ייתכן שניתן לומר שהמעסיק כבר הודיע על ויתור על עבודתך בתקופת ההודעה המוקדמת ועל פדיון דמי ההודעה המוקדמת, ולכן ייתכן שלזה את כן זכאית.

    • השלמת תשובה
      שיר ורד | 16/06/2008 11:07

      1. כמו כל יולדת את זכאית להתפטר לצורך טיפול בילד ולקבל פצויי פיטורים, לכן את זכאית להודיע למעסיק על התפטרותך (ולא על כך שאין בכוונתך לחזור לעבודה לחודשיים בלבד). במקרה של התפטרות לא תהיי זכאית לדמי אבטלה ב 90 הימים הראשונים לאחר סיום יחסי עובד מעביד. 2. במקרה של פיטורים תהיי זכאית לדמי אבטלה החל מתום יחסי עובד מעביד+ תקופת חלף הודעה מראש. 3. אם לא תתפטרי את יכולה לתבוע את המעסיק על הפרת חוק עבודת נשים וחוק שויון הזדמנויות בעבודה, לא מזמן יצא פסק דין שהחזרת העובדת לתקופה המינימאלית המוגדת בחוק, ללא מאמץ כנה להמשיך את העסקתה מהווה הפרה של החוק ומזכה את העובדת בפיצוי כספי גם ללא הוכחת נזק.כמובן, שאם ישנן נסיבות מיוחדות (למשל היו עלייך חוות דעת שליליות כבר בתקופת ההריון ורק בגלל ההריון נדחו הפיטורים) סביר שהתביעה לא תתקבל.

      • בהמשך לתשובתכם הזריזה, ברור נוסף, תודה!
        יעל | 16/06/2008 13:39

        כבר קיבלתי מכתב שבכוונתם לפטר אותי להתפטר זו לא אופציה, אם אני מגיעה להסכמה עם המעסיק לוותר לי על החודשיים כמובן שאפסיד את הכסף לחודשיים, אך האם משהו נוסף אם נעשה בהסכמה? בנוסף בנוגע לסעיף 2 בתשובתך במידה ואתייצב בלישכה לאחר 30 הימים של הודעה מוקדמת וכרגע אני בחל"ת האם לא אאבד את זכויותיי לקבל אבטלה?צריך לעבוד 360 ימים ושנה וחצי. לא אמורים לחתום מיד עם הפסקת עבודה? נוצר מצב של 3 חודשי חל"ת שאינם נחשבים כעבודה ועם זאת אני עדיין לא מפוטרת. כבר ממש מבולבלת אשמח לתשובה