התפטרות בדין מפוטר

  • התפטרות בדין מפוטר בעקבות .....
    עמית | 16/06/2008 09:03

    שלום המעסיק שלי פרסם מודעה למשרה שלי-ומאז כמובן המוטיבציה שלי ירדה ואני נמצא בחוסר ודאות בינתיים לאחר כחודש מאז הפרסום הוא לא קלט מחליף הוא כמובן לא פיטר אותי ואומר שלא יעדכן אותי לגבי המצב העדכני אני עובד בכיר שאלותיי 1.האם עצם פרסום המודעה הוא עילא מספקת להתפטרות בדין מפוטר או רק אם הוא קולט מישהוא למשרתי 2.האם אם הוא קולט מישהוא למשרתי ולא מפטר אותי אז כן אפשר להפעיל את הזכות של מתפטר בדין מפוטר 3.האם אם אני מגיש המכתב התפטרות בדין מפוטר הוא יוכל לטעון: " אני לא קלטתי אף אחד ואני מפסיק לנסות לקלוט" ואז המכתב שלי לא יכול להכנס לתוקף? בקיצור אם הוא חוזר בו האם עדיין יש לי קייס יש לציין שהתפוקה שלי ירדה ולא נעים להיות פה כבר אני חושב שהוא רוצה שאתפטר מיוזמתי ללא פיצויים בתודה מראש

    • התפטרות בדין מפוטר
      עו"ד רענן קריב | 16/06/2008 09:53

      נראה שניתן לראות במצבך נסיבות ביחסי העבודה שבהן אין לדרוש מהעובד להמשיך לעבוד ואולי אף פגיעה במעמדך. זוהי עוד עילה שבה ניתן להתפטר בזכאות לפיצויי פיטורים (לצד הרעהמוחשי בתנאי העבודה). עליך להודיע למעסיק בכתב שבפרסום המודעה הוא פגע במעמדך ויצר נסיבות ביחסי העבודה במסגרתן אין לדרוש ממך להמשיך לעבוד , לדרוש שיבטל את המהלך לגיוס עובד לתפקידך או שיבהיר לך את מעמדך. עליך להודיע שאם לא יתקן את מעשיו תהיה זכאי להתפטר בזכאות לפיצויי פיטורים, ולקצוב לו פרק זמן לתקן את מעשיו. עליך להודיע כי אם בתום הזמן המוקצב לא יתוקן המעוות תתפטר בזכאות לפיצויי פיטורים. רק אחרי שתפעל כך תוכל להתפטר בזכאות. וקח בחשבון שככל הנראה יהיה עליך לנהל משפט כדי לקבל את הפיצויים.

    • השלמה
      שיר ורד | 16/06/2008 11:16

      במסגרת משפט לקבלת הפצויים עשוי המעסיק לטעון שפרסום המודעה לא נעשה כדי לקלוט עובד אחר במקומך אלא כדי להגדיל תפוקות ולהוסיף עובד בתפקיד דומה/משלים לשלך. יהיה קשה מאוד להוכיח עניינית שטענה זו לא נכונה. לכן במכתב ההתראה (שאתה מחויב בו בכל מקרה על פי הפסיקה), יש לציין במפורש שאתה דורש שיבהיר לך את מעמדך ויפרט את כונותיו לגביך. לכן עילת התביעה לא תהיה על עצם פרסום המודעה למחליף, אלא על המצב שנוצר כאשר המעסיק רמז במעשיו על האפשרות של העברתך מתפקידך, בלי שפרט לפניך את תוכניותיו לעתיד לגביך ובכך יצר מצב שאין לצפות מן העובד להמשיך ולעבוד. אם המעסיק יציין שאין בכוונתו לפגוע בתפקידך או בשכרך , אזי גם אם ימשכו מאמצי הקליטה לא תהיה לך עילה להתפטרות וקבלת פיצויים. אם לאחר מכן, המעסיק לא יעמוד בהבטחותיו, תקום לך עילה לקבלת פיצוי על התנהגות שלא בתום לב.הבעיה היא שבדרך כלל, בתביעה כזו יש להוכיח נזק, ובדרך כלל לא יגרם לך נזק מכך, (למעט אם כתוצאה מהחלטת להשאר אצלו תפסיד עבודה במקום אחר שלא תהיה זמינה במועד שבו יפר את התחיבותו ותצליח להוכיח זאת, הוכחה טובה תהיה טיוטת חוזה או מכתב הצעת עבודה ממקום אחר).