מכתב פיטורין

  • הרעת תנאים
    א | 15/06/2008 22:26

    אני עובדת כמורה בבית ספר פרטי במשך כמה שנים. בשנתיים האחרונות צימצמתי את ימי העבודה שלי באישור ובהסכמת ההנהלה. . כעת אני נדרשת (בשנת הלימודים הבאה) ,לעבוד משרה מלאה ולא לא אוכל להמשיך בעבודתי. האם לבקש מהמעביד מכתב פיטורין או להודיע שאני מתפטרת עקב הרעת התנאים?האם העובדה שבכל שנת לימודים נחתם חוזה חדש משמעו שאינני זכאית לפיצויי פיטורין?

    • מכתב פיטורין
      עו"ד אריק שלו | 16/06/2008 00:18

      את זכאית לפיצויי פיטורין. רצוי שתקבלי מכתב פיטורין. באם לא תקבלי את יכולה להתפטר בדין מפוטר בגין שינוי תנאי העבודה באופן חד צדדי, מבחינתך, הרעת תנאי עבודה. חידוש חוזה העבודה באופן שנתי לא מבטל את זכאותך לפיצויים.

      • ועוד תוספת חשובה
        עו"ד רענן קריב | 16/06/2008 09:45

        בטרם תמסרי מכתב התפטרות עלייך להתריע בפני המעסיק על הרעה מוחשית בתנאי עבודתך, להודיע כי אם לא תתוקן ההרעה תתפטרי בדין מפוטרת ולקצוב לו זמן לתקן את ההרעה. רק אם לא תתוקן הרעה בתוך הזמן שהוקצב תהיי רשאית להתפטר ולהיות זכאית לפיצויי פיטורים. ורוב הסיכויים שהעניין יצריך ניהול משפט.

    • השלמת תשובה
      שיר ורד | 16/06/2008 11:35

      1. אם בכל שנה ישנה הפסקה ביחסי עובד מעביד של יותר מ 3 חודשים , כנהוג במכללות, יש ספק לגבי הזכאות לפצויי פיטורים. אם קיימת זכאות היא רק אם תשכנעי את בית הדין לעבודה שיש להתיחס לעבודה זו כאל עבודה עונתית. 2. אם בכל שנה נחתם חוזה לתקופה של שנה ומופיע בו תאריך גמר החוזה וסיום יחסי עובד מעביד, ולא הוצע לך להמשיך את עבודתך באותם תנאים כפי שהופיעו בחוזה עד 3 חודשים לפני תום החוזה, זכותך לראות עצמך כמפוטרת ואת לא חייבת בכלל להתפטר. 3. במידה ובחוזה האחרון שלך הוגדר היקף משרה מלאה, אך אושר לך בפועל לקבל חל"ת על חלק מהשעות ,גם אם זה מופיע בחוזה, וגם אם לא, יש ספק רב האם תוכלי להתפטר בטענה של הרעת תנאים.