פיטורים של עובדת בהריון

  • פיטורי מטפלת פיליפינית בהריון
    דורון | 15/06/2008 21:11

    שלום רב. ברצוני לשאול שאלה: המטפלת הפיליפינית של חמותי, העובדת אצלה 3 שנים, נכנסה להריון אקרעי (יצויין כי היא נשואה + בהליכי גירושין + 2 ילדים בפיליפינים). בשלב זה אינה רוצה לעשות הפלה וברור שלא תוכל לתפקד עם חמותי (חולת אלצהיימר) כשהיא בהריון וכו'. האם מותר לאשתי לפטר אותה בנסיבות אלה? האם היא זכאית לפיצויי פיטורין כמו ישראלית שנכנסה להריון? והיה והיא תעזוב מיוזמתה, האם נחוייב בפיצויי פיטורין? בתודה מראש דורון

    • פיטורים של עובדת בהריון
      עו"ד אריק שלו | 15/06/2008 21:18

      ניתן לפטר עובדת בהריון לאחר קבלת אישור מהגוף הממונה (במשרד העבודה והרווחה). במידה ותפטרו אותה תחוייבו בפיצויי פיטורין.

    • האם היא לא מסוגלת לטפל?
      שיר ורד | 16/06/2008 11:48

      אני בכלל לא בטוח שבקשתכם לפיטורים תתקבל מאחר ובדרך כלל אין סיבה שמטפלת בהריון לא תוכל לבצע את תפקידה. אם היה מדובר בחולה משותקת , שנדרש להרימה ולהורידה למיטה וכו, היא כנראה לא היתה יכולה להמשיך לטפל החל מחודש מסוים ומעלה ואז היתה זכאית להיות בשמירת הריון. אך אם מדובר בחולת אלצהיימר בלבד, אין סיבה שלא תוכל להמשיך בעבודתה, מה ההבדל בינה לסתם אם לילדים או מטפלת במעון שממשיכה לבצע את עבודתה כרגיל עד ללידה?