ימי מחלה

  • ימי מחלה
    גיל | 15/06/2008 11:15

    שלום רב עברתי לפני מספר חודשים ניתוח וקיבלתי 16 ימי מחלה. במקום עבודתי תשלום ימי המחלה הוא לפי החוק,אני עובד במשמרות(בין 4 ל-5 בשבוע וזה כולל גם ימי שבת וחגים שמשלמים לי 150%. קיבלתי תשלום רק על 8 ימי מחלה ויש לי מספר שאלות: 1. האם אני לא אמור לקבל תשלום על כל הימים? 2.קיבלתי 160 ש"ח ליום(מהיום הרביעי ומעלה) בעבודה שאני מרוויח בה 240 למשמרת.לפי כל חישוב מתמטי זה לא 75% מהשכר. האם אני לא אמור לקבל בערך 180 ש"ח ליום? 3. האם אני לא אמור לקבל סכום יותר גבוה עקב עבודתי בשבת? תודה מראש במידה וישנן תשובות(וגם אם לא).

    • ימי מחלה
      עו"ד אריק שלו | 15/06/2008 19:59

      אתה צריך לקבל תשלום ימי מחלה בגין ימי עבודה אליהם לא הגעת בשל מחלתך המאושרת על ידי רופא. ימי מנוחה ככלל לא נחשבים לימי עבודה המזכים בתשלום יום מחלה.