חברת שמירה

  • אנחנו עובדים ועלינו אובדים
    אבי | 13/06/2008 21:48

    אני סטודנט ועובד בחברת שמירה כ- 1.5 + . החברה שבה אני עובד משלמת לי רק עבור שעות העבודה משכורת מינימום 19.95ש"ח וזהו. אני יודע שמגיעה על פי חוק לקבל עוד מלא כסף, תנאי עבודה ( אין לי מי שתיה במקום עבודה), אבל אין לי בררה אני צריך לסיים תואר. אני יודע שרב אם לא כל החברות שמירה אובדות על העובדים שלהם, רק לא ברור לי למה כאשר כולם יודעים את זה לא עושים כלום נגד זה. בגלל זה אני לא מחפש מקום עבודה בחברת שמירה אחרת. השאלה שלי כזאת: 1.האם כדאי לי להגיש תביעה נגד מעביד אכשיו כאשר אני עוד עובד שם, או שעדיף להגיש אותו אחרי שאני יסיים לעבוד שם ? 2. כמה פחות או יותר אני יצתרך לשלם לעו"ד, אשר יעזור לי לתבועה חברה זאת ? תודה מראש על התשובה והתייחסות.

    • חברת שמירה
      עו"ד אריק שלו | 13/06/2008 23:36

      אתה צריך להבין שחברת שמירה לא תמיד מחזיקה תקופות ארוכות ויש סיכון בלתבוע לאחר תקופת עבודה ארוכה. כמו כן, ישנן זכויות שמתיישנות. עם זאת, לאחר תביעת החברה יתכן ויהיה לך קושי להמשיך בעבודה בחברה. עם זאת שתי הדרכים אפשרויות. לשאלתך, לדעתי החברות ממשיכות בדרכן כי הן עוקפות את חוק שכר מינימום במדינה שלא לכולם יש עבודה.