קנס

  • הגבלת עיסוק
    נחמיה | 11/06/2008 19:34

    שלום, אני עובד בחברת מיקור חוץ שהציבה אותי לעבוד אצל לקוח שלה. בחוזה חתמתי על סעיף שאני מתחייב לא לעבור לעבוד אצל הלקוח כחצי שנה מיום הפסקת עבודתי באמצעות החברה, במידה ואפר את החוזה אצטרך לשלם קנס שנקבע שהוא משכורת חודשית. לא קיבלתי שום הכשרה מהחברה (קורס או משהו דומה) ולא רכשתי שום מידע סודי לגביה, אני לא מקבל איזה שהן הטבות והשכר הוא ממוצע, כל מה שלמדתי הינו מהעבודה אצל הלקוח. אני שוקל לעבור לעבוד אצל הלקוח, השאלה שלי האם הסעיף הזה חוקי והחברה תוכל לדרוש ממני לשלם את הקנס? והאם הזמן שאני עובד בחברה (פחות משנה) משפיע על תוקף סעיף זה?

    • קנס  לת
      עו"ד אריק שלו | 11/06/2008 22:34

      • חופש העיסוק
        עו"ד אריק שלו | 12/06/2008 14:38

        אני סבור שאם החברה תרצה לקבל את התשלום היא תקזז לך מתוך הכספים המגיעים לך ממנה. הסעיף הוא חוקי והשאלה והשאלה האם בית הדין יאכוף אותו. בתי הדין לא ממהרים לאכוף סעיפים מגיבלים חופש עיסוק וזאת במיוחד לאור העובדה שאין פה כביכול שימוש בסודות מסחריים עם זאת יש לקחת בחשבון שישנה התחייבות חוזית שלך וקנס שאיננו מוגזם במיוחד.