תשובה

  • תשלום פיצויי פיטורין לעובד
    נינה | 04/06/2008 20:34

    ערב טוב, התפטרתי מעבודתי בחברה ואני חתומה על סעיף 14 , כך שעל המעביד בכל מקרה לשלם לי פיצויים. ב-26/6/08 זהו יומי האחרון בעבודה (לאחר 30 ימי הודעה מוקדמת שנתתי למעביד). שאלתי היא, תוך כמה זמן (ימים) מיום עבודתי האחרון (ה-26/6/08) על המעביד לחתום על טופס 161 ולשחרר לי את פיצויי הפיטורים שנצברו לי בקופה? מה עליי לעשות במידה והמעביד ירצה להתנכל לי ו"יסחוב" את הזמן ולא ישחרר לי את הפיצויים מהקופה בזמן, או שלא ישחרר בכלל? תודה רבה, נינה

    • תשובה
      שיר ורד | 04/06/2008 21:52

      לגבי עובד מפוטר את מכתב השחרור עליו לתת תוך 15 יום, אחור של 30 יום מיום סיום יחסי עובד מעביד כבר מאפשר לתבוע פצויי הלנה. לגבי עובד מתפטר עם סעיף 14, לא נקבעה בחוק חובה לשלם פצויים (אלא רק איסור למעסיק למושכם למעט בתנאים מיוחדים) ולכן גם אין מועד למכתב השחרור. במקרה שהמעביד מעכב את מכתב השחרור יש להגיש תביעה לקבלת מכתב השחרור ולדרוש גם פצויי הלנה, אך כמעט בודאות לא תקבלי פצויים, אלא רק צו למעסיק לתת את מכתב השחרור. לא נקבע בחוק מועד למילוי טופס 161 ואת זה בהחלט אפשר לסחוב. כמו-כן, יש בהסכם לפי סעיף 14, הסתיגות שאם העובד מושך את הפצויים שלא בארוע מזכה (מות, נכות או פרישה בגיל 60 ומעלה) המעביד רשאי למשוך אותם. לכן, המעביד יכול להתנות את מילוי טופס 161 בכך שתמלאי קודם את 161א ואם הוא יראה שאת מבקשת למשוך את הפצויים בפטור ממס, הוא יוכל לתבוע מחברת הביטוח לעצור את התשלום ולמשוך אותו אליו. (רוב המעסיקים לא מכירים טריק זה).