הצעת פשרה

  • פשרה בבית דין לעבודה
    טליה שטראוס | 04/06/2008 10:02

    שלום השופטת בקשה מ2 הצדדים פשרה עם תקרה של 20000 ש"ח , כאשר התביעההיא על יותר מ40000 ש"ח + פיצויי הלנה והוצאות לפי דעתי שלב ההוכחות (דיון ראשון , יהיה עוד דיון ) הלך לטובתינו אע"פ שהשופטת איבדה את הסבלנות כבר לשמוע אותנו העדות הראשית הייתה מאוד ארוכה כי אין תצהירים שאלתי אם אני אגיש הצעה לפשרה האם מצד אחד זה יהיה לטובתי כי הגשתי , או זה גם יכול לשחק לרעתי כי אם לא היה פשרה היא בראש לה לפני שתפסוק היא יודעת שהסכמנו לסכום מסויים.... מה את חושבת , מה את ממליצה אני מודה לך מאוד

    • הצעת פשרה
      עו"ד רענן קריב | 04/06/2008 11:06

      קודם כל, רענן זה שם של גבר. במקרה הנדיר שלנו, גם שיר... את מוכנה פשרה או לא? אין קשר בין הצעות הפשרה לפסיקה. בפסיקה ייתכן שהתביעה תידחה וייתכן שהיא תתקבל במלואה. זה שהדיון הלך לטובתכם לא אומר כלום, זכרי שעוד לא נחקרת חקירה נגדית...

    • תוספת לתשובתו של עו"ד קריב
      עו"ד איתמר בן גוזי | 04/06/2008 18:41

      זה לא ממש משנה כמה תבעת... אף פעם אל תעשי את החישוב הזה - תמיד צריך לבדוק מה ב א מ ת שווה התביעה ויש עוד הרבה שיקולים המצדיקים פשרה, אנסה לפרט כמה מהם: א. בפשרה אפשר לייחס את הסכום כ"פיצויי פיטורים" ואז לקבל אותו בנטו במקום בברוטו ויש הבדל משמעותי מבחינתך, שהרי 20000 נטו זה כבר סכום שמתקרב בברוטו לסכום התביעה שלך. ב. בהרבה מקרים, סכום התביעה מוגזם, וזה מכל מני סיבות, לרבות למקרה של הליך פשרה שבו ניתן יהיה להתפשר ועדיין לקבל כמעט הכל. ג. בפשרה את תקבלי את הכסף היום, תאמיני לי שבמצב העומס על ביה"ד לעבודה את לא יכולה לדעת מתי תזכי לראות את פסק הדין בתיק שלך - לעיתים זה לוקח שנים (מי יודע? אולי עוד כמה שנים לא יהיה ממי לגבות את הכסף? ואז מה? תתחילי הליך נוסף מול המוסד לביטוח לאומי שייקח עוד כמה שנים?). ד. בפשרה מסיימים את הסכסוך בד"כ ברוח טובה ובלי יותר משקעים נפשיים. ה. את ציינת שתבעת 40,000 ש"ח ופיצויי הלנה ועוד.. ועוד.. מי נותן בכפך שתזכי? אולי לא תזכי? חשבת על האפשרות הזו? במיוחד כשמדובר בפיצויי הלנה שהסיכוי לקבלם לא גדול. מה את חושבת? שביה"ד האיזורי לעבודה זה חותמת גומי? את תובעת 40,000 ש"ח ++ ומקבלת את הסכום אחרי כמה חודשים עם ריבית והצמדה באופן אוטומטי? במילים אחרות... יש נימוקים טובים כדי להגיע לפשרה, וכל מקרה צריך להבחן לגופו, שופט מקצועי יידע לפסוק לך את הסכום המגיע באמת... אמנם ברוב המקרים זה סכום קצת נמוך מהסכום שמגיע - אבל בהתחשב בשאר השיקולים שמניתי לעיל - עדיין יש בכך יתרונות לא קטנים.

      • בית דין לעבודה
        טליה שטראוס | 04/06/2008 22:46

        אני חושבת שבית הדין לעבודה זה בזיון .... כמעט כמו כל המדינה... אבל לעניינו , לפני העדות הראשית בשופטת דיברה על 10000 ש"ח פשרה (תקרה) ואח"כ לאחר העדות הראשית והחקירה (מה שהיה , הנתבע לא חקר עד הסוף) היא כבר דיברה על 20000 ש"ח פשרה (תקרה) התביעה היא על קיום יחסי עובד מעביד ... על נוכלות ורמאות ובמסגרתה אני תובעים שניים מה שקורה שכל אחד מהנתבעים מנסה לזרוק את האשמות אחד על השני ...וזה ע"י החקירה הראשית (זה מה שהיה בנתיים...) תודה על ההסבר המפורט