ביטול התפטרות

  • מתן מכתב התפטרות וביטולו
    עופר | 03/06/2008 23:41

    האם קיימת אפשרות להגיש מכתב התפטרות למעסיק עם מתן הודעה מוקדמת של 30 יום כנדרש וביטולו במהלך אותו החודש ? מה המשמעויות ? האם קיים סעיף בחוק ?

    • ביטול התפטרות
      שיר ורד | 04/06/2008 00:13

      ביטול התפטרות מחייב את הסכמת המעסיק. משמעות הביטול שכאילו לא היתה התפטרות.

    • התפטרת... לא ניתן לחזור אלא בהסכמת המעביד
      עו"ד איתמר בן גוזי | 04/06/2008 00:16

      ההלכה בעניין זה היא, שבמידה והעובד מתפטר, אין הוא יכול לחזור בו מהתפטרותו ללא הסכמת המעביד, ועם מתן הודעה כזו על התפטרות היא נכנסת לתוקף בתום תקופת ההודעה המוקדמת, גם בתקופת הביניים אין בכוח העובד להתחרט ולחזור בו (ללא הסכמת המעביד), ההתפטרות לכשעצמה נכנסת לתוקף בעת מסירת מכתב הפיטורים למעסיק ורק סיום הקשר החוזי נדחה עד לגמר תקופת ההודעה המוקדמת. יש חריגים לעניין הזה (למשל התפטרות בנסיבות של לחץ רגעי או איזשהו משבר רגעי - ואז יש שופטים שיסכימו ללכת לקראתך בעניין הזה) - אבל לצערי לפי המתואר בהודעה שלך.. זה לא המקרה שלך.