תשובות

  • חזרה לאחר חופשת לידה
    אילנית | 03/06/2008 20:37

    אני בחופשת לידה, אמורה לחזור בזמן הקרוב, ילדתי ב 9/3 ורציתי לשאול מספר שאלות 1 . אם אני מודיעה לבוסית שלי שאני רוצה להאריך את חופשת הלידה, בכמה זמן עפ"י חוק מותר לי להאריך את חופשת הלידה? 2 נניח שהארכתי את חופשת הלידה וחזרתי לאחר חודש או חודשיים, האם נגזלות ממני זכויות כמו הבראה, האם זה נכון כמו שהבוסית שלי טוענת שלא יהיו לי זכויות? 3.אם הארכתי חופשת לידה ובזמן זה החלטתי בסופו של דבר להתפטר לצורך טיפול בילד, האם עניין הפיצויים עדיין בתוקף? 4. מתי אני יכולה לחתום בלישכה אם התפטרתי לצורך טיפול בילד? תודה רבה

    • תשובות
      שיר ורד | 04/06/2008 00:25

      1. אם עבדת מעל שנתיים רבע מתקופת עבודתך ולא יותר משנה, החוק אומנם שונה באחרונה ונדרש רק ותק של שנה, אך הוא תופס רק לגבי מי שילדה אחרי 27/3. 2. שום זכות לא נגזלת ממך, אל אינך צוברת זכויות במהלך החופשה המוארכת למעט צבירת תקופה לפצויים , אך רק בגין השבועיים הראשונים של החופשה. 3. כן, עד 9 חודשים מהלידה. 4. בתום יחסי עובד מעביד, דמי אבטלה תוכלי כנראה לקבל רק לאחר 90 יום.