התפטרות אחרי לידה

  • התפטרות לאחר לידה
    שרית | 03/06/2008 09:56

    מהם המקרים שבהם יולדת יכולה להתפטר לאחר חופשת הלידה ועדיין לקבל פיצויים ואפשרות לחתום בלישכה עד מציאת עבודה?

    • התפטרות אחרי לידה
      עו"ד איתמר בן גוזי | 03/06/2008 13:24

      במשך 9 החודשים שלאחר הלידה את פשוט יכולה למסור למעביד מכתב התפטרות בו תכתבי שאת מעוניינת להתפטר לשם טיפול בתינוק ואת תהי זכאית לפיצויי פיטורים. אגב, את יכולה גם לבקש לעבור לחצי משרה ואם הדבר אינו אפשרי, אז להתפטר בכדי לעבור למקום עבודה המאפשר לך תנאים מקלים שיאפשרו לך לטפל בתינוק - וגם אז תהי זכאית לפיצויי פיטורים. במילים אחרות -התפטרות לצורך טיפול בתינוק כמוה כפיטורים והמעביד מחוייב יהיה לשלם לך פיצויי פיטורים, רק תדאגי למסור לו מכתב בו את מציינת מפורשות שאת מתפטרת לשם טיפול בתינוק.