הודעה מוקדמת

  • פיטורין לאחר חזרה מחופשת לידה
    שילה | 03/06/2008 08:05

    שלום, תודה על התשובה שנתתם לי מקודם - על המעסיק חובה להחזיר אותי לעבודה במשך 60 יום לאחר חזרתי מחופשת הלידה. אולם אני מבקשת הבהרה - מלבד 60 הימים רשמתם לי שהוא גם מחוייב לשלם לי בעבור תקופת ההודעה המוקדמת - מהי תקופת ההודעה המוקדמת המגיעה לי אם אני עובדת אצלו במשכורת חודשית (חצי משרה,כל יום 5 שעות) ועבדתי עד לחופשת הלידה במשך 8 חודשים?. כלומר, אם הבנתי נכון המעסיק מחויב לשלם לי בעבור 60 הימים (או להעסיק אותי בפועל) וגם לשלם לי בעבור תקופת ההודעה המוקדמת (אותה בבקשה אני מבקשת שתרשמו לי מהי עבורי לפי הפרטים שנתתי). אודה על תשובה מהירה, תודה רבה מראש.

    • הודעה מוקדמת
      עו"ד רענן קריב | 03/06/2008 17:12

      משך ההודעה המוקדמת לעובד במשכורת חודשית אחרי תום 6 חודשי עבודה הוא 6 ימים, בתוספת של יומיים וחצי בשל כל חודש עבודה. ותקך בעבודה בתום חופשת הלידה יהיה 11.5 חודש - 8 חודשים ועוד 3.5 חודשי חופשת הלידה, שאינם פוגעים בוותק.