לא בטוח שכאן המקום

  • תביעות קטנות- ייעוץ
    מיטל | 02/06/2008 12:37

    שלום רב, במהלך שנת 2007 עבדתי כעצמאית. ברשותי חוזה עבודה שאינו חתום מכיוון ש"סחבו" אותי ולא הוסיפו ושינו נקודות עליהם הסכמנו. ברשותי מסמך נוסף על דמי טרחה שאותם היו צריכים לשלם לי בעבור קורס שאותו אירגנתי במקום. המסמך חתום ע"י מנהל הכספים של מקום העבודה. מלבד החוב הכספי אותו הם חייבים לי בעבור חודש וחצי עבודה, דמי הטירחה וטיפולים נוספים(כ- 5000 ש"ח), ניצלו את טוב ליבי בעבודה עם אנשים מוגבלים ובעלי צרכים מיוחדים בכך שמצפוני לא נתן לי לבטל טיפולים בהתראה מוקדמת וכך "סחבו" אותי כשנה. מסוף שנת 2007 אני דורשת טלפונית ובמכתבים את כספי ולא נענית. שאלתי: האם המקרה מתאים לתביעה קטנה? מהם זכויותי כעצמאית? החוזה שאינו חתום האם מהווה בעיה? האם אני צריכה ייעוץ משפטי לתביעה קטנה או שאוכל לבצע זאת עצמאית? אשמח על תשובתך המהירה תודה מיטל

    • לא בטוח שכאן המקום
      עו"ד רענן קריב | 02/06/2008 13:20

      דיני עבודה עוסקים בעובד השכיר. את שואלת על זכויותייך כעצמאית. זה לא כאן. ייתכן שיש בסיס לטעון שיש לך יחסי עובד מעביד, אבל לא ראיתי שזה מה שאת מבקשת. על פי שאלתך, פורום זה אינו הכתובת הנכונה לשאלותייך. לפי גובה הסכום - פני לפורום תביעות קטנות.

    • אכן בעיה.
      עו"ד איתמר בן גוזי | 02/06/2008 14:40

      את נמצאת בגבול האפור בין קשר של יחסי עובד מעביד - לעבודתך כקבלן עצמאי. לפי הנסיבות שתארת (ואני לא יודע מה כתוב בהסכמים שלך) - הכיוון הוא יותר לתביעה בבימ"ש לתביעות קטנות, בגין הפרת הסכם (ולא הסכם עבודה. במידה ויש לך הסכמי עבודה שממש כתוב שאת תהפכי להיות עובדת בחברה, ושתקבלי שכר עבודה... המצב שונה - כי אז עלייך להגיש את התביעה לביה"ד האיזורי לעבודה, אשר לו הסמכות הייחדות לדון בתביעה הנובעת מיחסי עובד-מעביד. אופציה ראשונה: תגישי את התביעה לבימ"ש לתביעות קטנות, במקרה הכי גרוע הוא יעביר את התיק לביה"ד האיזורי לעבודה, אם הוא יסבור שאין לו סמכות (והעלויות יהיו אפסיות) - וההליך יהיה מהיר ויעיל. אופציה שניה ולטעמי עדיפה מבחינתך: תגישי את התביעה לביה"ד האיזורי לעבודה ותטעני ליחסי עובד-מעביד - בתקווה שביה"ד יסבור לאור הנסיבות שאכן התקיימו כאלו, ושוב באמצעות פרמטרים חיצוניים רבים שאפיינו את הקשר שלך עם המעביד. הבעיה שלך היא... שאני לא מאמין שתמצאי עו"ד שיהיה מוכן לייצג אותך בשל גובה התביעה הנמוך... (פשוט לא כדאית כלכלית) - ולפיכך תצטרכי ליצג את עצמך בתביעה זו וזו לא משימה פשוטה (בעיקר בביה"ד לעבודה).