תפילה

  • תפילה
    דודו | 01/06/2008 14:19

    אני עובד ברשות מקומית האם המעביד חייב לתת לי את האפשרות להתפלל מנחה כל יום עד חצי שעה ? והאם אני חייב להחזיר את הזמן הזה ?

    • תפילה
      שיר ורד | 01/06/2008 15:58

      החוק נחייב את המעסיק לתת לך זמן לתפילה אך מעבר לכך די סתום נוסח החוק הוא: עובד רשאי להתפלל במהלך יום עבודתו בהתאם לדרישות דתו; זמן התפילה ייקבע במקום העבודה בהתאם לצורכי העבודה ואילוציה, ובהתחשב בדרישות דתו של העובד. לכן, בתקופת הקיץ, אם העובד מסיים את עבודתו בשעות מקבולות (עד 17:00 המעסיק לא מחויב לאפשר לו לצאת לתפילת מנחה), בתקופת החורף כן,הפסקה של 5 עד 15 דקות צריכה להספיק. לגבי תשלום על ההפסקה נראה שיש להחיל את הכללים הרגילים לגבי הפסקות, אם ההפסקה קטנה מחצי שעה היא תחשב כזן העבודה ואם חצי שעה לפחות המעביד יכול לנכות אותה משעות העבודה. כמו-כן, אין מניעה חוקית שההפסקה לתפילה תיכלל במסגרת ההפסקה הרגילה המגיעה לעובד ובלבד שתינתן בשעות בהן מותר להתפלל . מלשון החוק לא ניתן ללמוד שחלה על המעסיק חובה להתאים את ההפסקה לתפילה בציבור או לזריזין מקדימין למצוות.

      • תפילה
        דודו | 12/06/2008 08:10

        איך אני מוצא את החוק בעיניין זה ?