פיטורי יולדת

  • פיטורין לאחר חופשת לידה
    שילה | 30/05/2008 19:58

    שלום, אני עובדת חצי משרה (5 שעות כל יום) במשך 8 חודשים אצל מעסיק. לפני כשבוע ילדתי, אולם לפני הלידה עוד כשהייתי במשרד הודיע לי המעסיק שהוא מתכנן לחזור ולעבוד לבד במשרד לאחר חזרתי מחופשת לידה. עליי לציין שהוא הגון והבטיח לי שכל הזכויות המגיעות לי ינתנו לי. שאלות - 1) מהן זכויותיי? אני יודעת שאסור לו לפטר אותי במשך 60 יום לאחר חזרתי מחופשת לידה. השאלה - מהן זכויותיי - האם נכון שאסור לו לפטר אותי במשך 60 יום לאחר חזרתי מחופשת הלידה? האם נכון שהוא יכול או להעסיק אותי במשכורת במשך 60 יום או להחליט שלא להעסיק אותי אבל אז עליו לשלם לי משכורת של 60 יום בכל מקרה 2) מה עם הודעה מוקדמת? מגיע לי משהו בעניין זה? (הוא הודיע לי יומיים לפני שילדתי). בנוסף - האם חוץ מהדברים הנ"ל יש עוד זכויות המגיעות לי בעניין זה? סליחה על האריכות, ותודה מראש על התייחסות מהירה. שילה.

    • פיטורי יולדת
      עו"ד רענן קריב | 30/05/2008 20:03

      1. את יודעת נכון. המעסיק חייב להחזיר אותך ל-60 יום. הפטנט של הודעה מוקדמת מוארכת של 60 יום הוא קומבינה לא חוקית לטעמי שעושים מעסיקים. הם מנוגדים ללשון החוק ולכוונה המקורית של מי שחוקק את החוק. אגב, מותר לפנות ולקבל היתר לפיטורי יולדת לפני תום 60 הימים. 2. המעסיק חייב גם לתת הודעה מוקדמת או לפדות אותה בכסף כמו כל עובד אחר.

      • מחזק את תגובתו של עו"ד קריב.
        עו"ד איתמר בן גוזי | 31/05/2008 16:21

        הפסיקה מאוד מחמירה עם מעבידים במקרים כאלו. לא ניתן לפטר אותך ב 60 הימים שלאחר סיום חופשת הלידה - ותקופת ההודעה המוקדמת לא יכולה לבוא על חשבון 60 ימים אלו - מעבר ל"קומבינה הלא חוקית" קיימת פסיקה שאוסרת זאת. ולפיכך אם המעביד יתעקש לפטר אותך הוא מסתכן בתביעה מאוד לא סימפטית, שבה מעבר לאותם 60 ימים המגיעים לך, תוכלי לתבוע גם חלף הודעה מוקדמת, פיצויי פיטורים ודמי הבראה (אם הגעת לשנה) ומעבר לכל אלו, גם פיצוי בשל פיטורים שלא כדין לפי חוק שוויון הזדמנויות בעבודה וחוק עבודת נשים... שיכול להגיע לעשרות אלפי ש"ח... בקיצור... מה הלחץ שלו? שימתין כמה חודשים לא יקרה לו כלום :)

    • השלמת תשובה
      שיר ורד | 31/05/2008 21:28

      לאחרונה נפסק שגם תשלום ליולדת שתשב בבית בתקופת ה 60 יום (ולאחריו בתקופת ההודעה המוקדמת) היא הפרה של חוק עבודת נשים ומטרת הסעיף שהיא לאפשר ליולדת לחזור לעבודתה המקורית ולכן נפסקו לעובדת שתבעה אותו פיצוי כספי, קל וחומר כאשר הוא מפטר ללא אישור.