הנתונים בשאלתך לא ברורים

  • שאלה חשובה על סיום עבודה
    roeematza | 29/05/2008 08:40

    אני עובד כמאבטח בחברת אבטחה,אשר הציבה אותי לעבוד בחברה א' כעובד קבלן. אני עובד בחברת האבטחה יותר מ-3 שנים כאשר יותר משנתיים מתוכם אני מוצב באתר של חברה א. כיום חברה א' עוזבת את האתר שלה לאתר חדש מרחק של 20 ק"מ (חצי שעה נסיעה). מבחינת חברת האבטחה,היא ממשיכה עם חברה א' גם באתרה החדש ומציעה לנו(המאבטחים) שכר גבוה יותר והסעות.לעומת זאת באתר הישן תכנס חברה אחרת שאמורה להעסיק חברת אבטחה אחרת. חברת האבטחה החדשה פנתה אלי והציעה לי להשאר באתר הישן. מספר אנשים טענו בפני שאם עוברים לחברת האבטחה החדשה, אהיה זכאי ל100% פיצויים. א.האם זה נכון? ב.באילו תנאים? ג.כמה זמן אצטרך להשאר בחברה החדשה עד למתן פיצויים? האם אוכל לעבוד חודש ולצאת וככה אקבל את הפיצויים?

    • הנתונים בשאלתך לא ברורים
      שיר ורד | 29/05/2008 17:17

      האם יש קשר כלשהו בין חברה א לבין החברה שתיכנס לשם במקומה ומה הקשר, והאם מי שמציע לך להמשיך לעבוד שם זו חברת האבטחה החדשה או החברה שתיכנס למקום?

      • תגובה לשירי...
        roeematza | 29/05/2008 20:52

        אן קשר בן חברה ב' החברה שתכנס למקום לבין חברה א'. ומי שמציע לי להמשיך לעבוד באתר זו חברת האבטחה החדשה...

        • תשובה
          שיר רוד | 29/05/2008 23:37

          אם כך אין שום קשר בין החברה החדשה שתפעל באותו מקום וכן החבר החדשה שתאבטח למקום עבודתך הנוכחי, ולכן עבודה אצל לא תזכה אותך בפצויי פיטורים. יתכן שהעברתך למקום המרוחק יותר מביתך תחשב כהרעת תנאים המזכה בפצויי פיטורים.המקרה די מורכב כי 20 ק"מ זה הפרש מרחקים סביר, וגם המעסיק משפר את שכרך ומספק הסעות. אם אתה נחוש להתפטר בכל מקרה (גם אם תפסיד את הפצויים בסופו של דבר), אפשר לנסות את התרגיל הבא, לפנו תלמעסיק (חברת האבטחה) בכתב ולטעו שאת הרואה בהעברתך למקום החדש הרעת תנאים מהותית בכך שתאלץ לשהות זמן רב יותר מחוץ לביתך וכן שתפכע ערונתך עקב הארכת זמני הפעילות שלך (עבודה+נסיעה) ולכן אתה דורש שהמעסיק יקטין את המשמרת בשעה אחת (כלומר בתוספת זמן הנסיעות הלוך וחזור) ללא פגיעה בשכר שאם לא כן תתפטר בגין הרעת תנאים. סביר שהמעסיק לא יסכים לכך (כי זה משבש את ניהול המשמרות) ולאחר שתתפטר תתבע פצויים מאותם נימוקים, לא בטוח שתביעתך תזכה, אך יש סיכוי סביר שכך יהיה במקרה זה.