שעות עבודה

  • תשלום עבור משמרת
    בן | 28/05/2008 20:00

    האם המעסיק יכול לדרוש מעובדיו להגיע יותר מאוחר לעבודה ,בשעות אחר הצהרים משעה 14:00 כאשר יום העבודה של העובד מוגדר משעה 8-17 ולא לשלם לו תוספת עבור משמרת? ובנוסף אם המעסיק דורש לבוא בשעות הלילה ולעבוד עד הבוקר האם השעות נחשבות שעות רגילות או ישנה תוספת?

    • שעות עבודה
      שיר ורד | 29/05/2008 17:27

      מותר למעסיק לשנות את שעות עבודתו של העובד ללא תוספת. שינוי שעות העבודה ללא הסכמת העובד ייחשב כהרעת תנאים ואם העובד יתנגד וידרוש מהמעסיק לתקן את הרעת התנאים יוכל להתפטר ולדרוש פצויים אם עבד מעל שנה (הכוונה כאשר השינוי נעשה באופן קבוע או בתדירות גבוהה ולא באופן חד פעמי או עקב צורך דחוף או מיוחד של מקום העבודה).

    • שכר בגין שעות עבודה
      שיר ורד | 29/05/2008 17:32

      אם העובד עובד מעל 9 שעות ביום או מעל 43 שעות בשבוע, הוא זכאי לשכר בתעריף שעות נוספות (125% לשעתיים ראשונות, 150% מעבר לכך). אם לפחות שעתיים הם בין 22 ל 6 תעריף שעות נוספות מתחיל שעה קודם.