שכר ב"שחור"

  • שכר "שחור"
    יורם | 27/05/2008 17:14

    מעסיקי פיטר אותי ונשאר חייב לי חלק מין המשכורת שהיה משלם לי בשחור...(סכום של 2000 ש"ח) . הוא שילם לי את המשכורת האחרונה ,כפי שהיה אמור לשלם לי בתלוש ,אך מה שהיה עד כה נותן לי "בשחור" , לא שילם לי ....בנוסף יש גם פיצויי פיטורין ועוד ...,אבל ההתלבטות שלי ומה שאני רוצה לדעת הוא , האם כדאי לי להכניס לכתב התביעה את הסכום "השחור" , אמנם השופט הוא לא מס הכנסה ...אבל בכל זאת .... נ.ב. יש לי את ההוכחות להוכיח שהוא משלם לי סכום זה בשחור ,מפני שכאשר סיכמתי איתו תנאי העסקתי ,הוא רשם לי על זאת על דף , כך שמבחינת הוכחה , היא ישנה ... מה דעתך ?

    • שכר ב"שחור"
      עו"ד רענן קריב | 27/05/2008 18:15

      לדעתי כן. אתה זכאי לשכרך, ונושא המס הוא עניינו של המעסיק. אתה לא צריך להיפגע מכך שהמעסיק פועל שלא כדין מול שלטונות המס. אם יש ביכולתך להוכיח את החלק הזה של השכר - תבע אותו. קח בחשבון שהשופט עשוי לעשות משהו עם זה - להעביר לפרקליטות או למחלקה המשפטית של מס הכנסה, ואז בקצה הדרך אולי גם את תשלם משהו. אבל אינך בגדר מעלים מס.

      • שכר - קריאה נוספת
        אתר הפורומים | 15/07/2008 10:34

        לקריאה נוספת, מקצועית, אודות שכר ראה: שכר

    • תוספת
      שיר ורד | 30/05/2008 00:05

      אם אתה הולך לתבוע דמי אבטלה ("לחתום אבטלה") תכלול בתביעה מהמעסיק דרישה שהוא יבצע את כל הפרשות המס כולל ביטוח לאומי על השכר המלא כחוק. אתה אולי תחויב בתשלום המיסים על חלק זה של השכר, אך גם דמי האבטלה יגדלו בהתאם. גם את הפצויים (שהםפטורים ממס אם שכרך היה נמוך מ 1000 שח) עליךלדרוש ישחושבו לפ השכר כול התשלום השחור.