דמי חגים לעובד במשכורת

  • תשלום עבור ימי חופשה
    alsi | 21/05/2008 21:16

    האם עובד אשר מועסק במשכורת חודשית (גלובאלית) זכאי לתשלום ימי חג החל מהחודש הראשון? אני עובדת אצל מעסיק במשכורת גלובאלית כחודשיים וחצי, הוא טוען כי הוא לא מוכן לשלם עבור יום העצמאות וכן רוצה להוריד לי תשלום שכבר שולם על ימי חג פסח. אודה לתשובתכם

    • דמי חגים לעובד במשכורת
      עו"ד רענן קריב | 23/05/2008 12:59

      עובד במשכורת חודשית (נימנע כרגע מדיון בסיפור של "משכורת גלובאלית". גם על זה יש לי מה להגיד....) זכאי לתשלום שכרו הרגיל בחודש שבו יש חגים. כך זכאי העובד לתשלום עבור יום העצמאות ולתשלום עבור חגי פסח (לא חול המועד - שם יש לחייב בחופשה).

      • תשלום עבור ימי חג
        alsi | 24/05/2008 01:47

        האם גם במידה ועבדתי חודשיים וחצי? משום מה המעסיק טוען כי נוהל זה תקף רק לגבי עובד שעבד 3 חודשים ומעלה. ממה שרו"ח (מכר שלי) אומר, תשלום ימי חג תקף לעובד במשכורת חודשית (גלובאלית) החל מהיום ה1 לעבודה ולא אחרי 3 חודשים. אודה לתשובה בהקדם

        • דמי חגים
          עו"ד רענן קריב | 25/05/2008 17:47

          צו ההרחבה אכן קובע שדמי חגים משולמים לעובד העובד שלושה חודשים, אך הוא גם קובע כי עובד המקבל משכורת חודשית יקבל את שכרו הרגיל גם בחודש שבו חלו חגים בימות השבוע. קביעה זו אינה מסוייגת לעובד העובד מעל שלושה חודשים.

          • הבהרה
            alsi | 25/05/2008 17:54

            רענן, אם אני מבינה נכון, רק אשר לי במילה: עבדתי חודשיים וחצי, משכורת חודשית, ומגיע לי תשלום עבור ימי חג, בפסח ועבור יום העצמאות. תודה

            • לא מגיעים לך דמי חגים. מגיעה לך משכורת מלאה רגילה  לת
              עו"ד רענן קריב | 25/05/2008 18:14