רכב בליסינג

  • שאלה בנושא ליסינג תפעולי...
    pony | 17/05/2008 13:15

    האם יכול מקום עבודה, בו קיימת אפשרות לליסינג תפעולי, לא לאפשר לעובדים הזכאים לרכב מקבוצת רישוי מסויימת לבחור במכונית מסויימת מאותה קבוצת רישוי, וזאת מכיון שעובד אחר בחברה (בכיר) בחר במקרה את אותו רכב בעבר, ומפאת מעמדו משלם עליו יותר? כרגע בחברה - לא מאפשרים לעובדים להזמין כמה סוגי רכבים מקבוצת רישוי 2 מהסיבה שישנם מספר עובדים בכירים (הזכאים לקבוצה גבוהה יותר) שלקחו בעבר רכבים אלו, ומשלמים עליהם יותר, וזה יפגע במעמדם. הם מבטיחים שכשהעובדים הללו יחזירו ו/או יחליפו את הרכבים, רק אז נהיה זכאים להזמין אותם....למרות שהעובדים הבכירים הצהירו שאין להם כל התנגדות למהלך. האם הגיוני? האם מותר? תודה!

    • רכב בליסינג
      עו"ד רענן קריב | 19/05/2008 10:09

      צריך לראות את חוזה העבודה המקנה רכב בליסינג. בדרך כלל מקומות עבודה דואגים להחתים את העובדים על הסכם לפני שנותנים להם רכב בליסינג. השאלה היא מה כתוב שם על סוג הרכב. אם אתם לא מאורגנים, שאל על עצמך או שתתחילו בפעולות להתארגן. אם על פי חוזה העבודה שלך אתה זכאי לרכב מסוג מסויים, אתה זכאי לו והמעסיק לא רשאי למנוע ממך את הרכב לו אתה זכאי בסיפורי "מעמדות".

      • תודה רבה עו"ד קריב!!!  לת
        pony | 19/05/2008 18:52