הרעה בתנאי העבודה

  • שינוי תנאי שכר-הרעה
    יוסי | 16/05/2008 21:45

    שלום אני עובד במפעל שפועל במשמרות 24 שעות במפעל היה נהוג לשלם על משמרת מוצ"ש 200אחוז ולא 150 אחוז על פי החוק, וגם תשלום של 150אחוז לשעות נוספות ראשונות ולא 125 אחוז על פי החוק. לאחרונה הודיעה הנהלת המפעל כי בעוד כחצי שנה תבוטל ההטבה הנ"ל והתשלום עבור משמרות ושעות נוספות יתבצע על פי החוק. שאלתי היא האם הדבר חוקי? והאם העובדים אמורים לתת את הסכמתם? ברצוני לציין כי ההטבה הנ"ל היתה נהוגה שנים רבות .

    • הרעה בתנאי העבודה
      עו"ד רענן קריב | 19/05/2008 09:55

      אתה מתאר כוונה להרע את תנאי העבוד. לא הבהרת באיזה מפעל מדובר, והאם הוא מאורגן (ועד עובדים וכו'). בהנחה שלא, על כל עובד להודיע בכתב שהוא מתנגד להרעה בתנאי עבודתו, ולהודיע שאם ההרעה תבוצע הוא יתפטר בזכאות לפיצויי פיטורים. אם אכן מדובר באקט הפוגע בכל העובדים, ויש התנגדות בקרב העובדים, רצוי להתארגן ולהקים נצגיות עובדים, או להיעזר בהסתדרות לצורך כך. אם אתם רוצים פרטים נוספים בענין זה, תוכלו לפנות בפניה דחופה.