מצב רפואי

  • עזרה - מחלה -
    רעות | 15/05/2008 13:17

    שלום רב , יש לי מכתב מרופא תעסוקתי שמגביל את עבודתי בצורה משמעותית עד שאיני יכולה לבצע את תפקידי הנוכחי . אני לא יודעת מה לעשות הלאה . להגיש מכתב התפטרות בדין מפוטר ? לבקש מכתב פיטורין ? לחזור לעבודה ולהגיש את מכתב הרופא התעסוקתי ושהם ישברו את הראש אם למצוא לי תפקיד אחר או לפטר אותי ? יש לציין שישנם תפקידים אחרים אך אני בתפקיד בכיר וצריכים לשמור על מעמדי מה עליי לעשות בנתיים לשבת בבית או לחזור לעבודה עם המכתב או לשלוח מכתב רשום ואם כן איזה מכתב- פיטורין , התפטרות או התראה ? וכמה זמן עליי לתת להם אם ככה לחפש לי תפקיד חלופי ? סליחה על הבורות שלי פשוט אין לי שמץ של מושג איך לפעול . אשמח אם תפרט את התהליך המומלץ לי לפעול בו !!! תודה , רעות

    • מצב רפואי
      עו"ד רענן קריב | 15/05/2008 17:45

      עליך לנהוג בהגינות ובתום לב, לא במניפולטיביות. קיבלת מכתב מרופא תעסוקתי - תני אותו למעסיקך. אינני יודע מה הסכם העבודה החל עליך. חוזה אישי שאינני יודע מה תוכנו? הסכם קיבוצי? אם לא חל עלייך שום הסכם,אז אם את אינך יכולה למלא את תפקידך עקב מצבך הרפואי - את רשאית להתפטר ותהיי זכאית לפיצויי פיטורים.גם המעסיק רשאי לפטר אותך במצב זה. אין לך זכות לדרוש מהמעסיק לפטר אותך. אגב, בשום מקרה. תני את המכתב למעסיק. אם יש לך העדפה - המשך עבודה, למשל, בקשי להמשיך לעבוד. אם יש למעסיק תפקיד עבורך, יתכן שעבודתך תמשיך. אם לא תפוטרי.

      • תודה רבה יש לי שאלה נוספת ...
        רעות | 15/05/2008 17:57

        האמת הבנתי אותך אך יש לי צורך להבהרה נוספת . אתה אומר להגיש את מכתב הרופא למעסיק או להגיש מכתב התפטרות ? ובמידה ואגיש מכתב התפטרות איפה אני עומדת לפי התנאים שציינתי קודם יתכן ובסוף לא אקבל דבר . שוב תודה לך אין לי עניין למניפולציות נהפוכו אנני יודעת איך לפעול .

        • מה את רוצה?
          עו"ד רענן קריב | 15/05/2008 18:15

          את מכתב הרופא בכל מקרה תצטרכי להגיש. השאלה היא מה את רוצה. להמשיך לעבוד או להתפטר? אם תתפטרי עקב מצבך הבריאותי את זכאית לפיצויי פיטורים. אם את רוצה להמשך לעבוד הגישי את המכתב ובקשי תפקיד אחר. אם יש אולי גם תקבלי.

          • תודה וסליחה
            רעות | 15/05/2008 18:26

            תודה רבה על הכל . סליחה אם הפרעתי או הצקתי לך זו לא הייתה הכוונה בכל אופן נתת לי כיוון .