פיטורים

  • אי תשלום פיצויים ומשכורת - האם חוקי ??
    אביר לבן | 11/05/2008 13:03

    מדובר בנהג חלוקה שמוצמד לו רכב לצורכי עבודה מותר לו לנהוג ברכב עד 100 ק"מ לצרכים פרטיים בחופשת הפסח חרג הנהג מהנוהל ונסע במשך 4 ימים כ-1000 ק"מ העובד לא קיבל משכורת על 20 ימי עבודה האחרונים שלו והעובד לא קיבל פיצויי פיטורין ודמי הבראה וכדו' למרות שעבד מעל שנה אצל המעביד ובנסיבות אלו מגיע לו כביכול פיצויי פיטורין. המעביד שלח לו מכתב שהרי הוא מפוטר בגין הנ"ל ולכן גם לא מגיע לו פיצויי פיטורין. המעביד הגדיר את המעשה של העובד במכתב כ"גניבה". האם יכול המעביד לא לשלם לו פיצויי פיטורין ? מה עם המשכורת שהמעביד לא שילם בעקבות מעשה העובד ? הערת מערכת: לקריאה נוספת: חוק פיצויי פיטורין

    • פיטורים
      עו"ד רענן קריב | 11/05/2008 13:25

      המעסיק אינו רשאי להלין את שכרו של עובד. הוא יכל לטעון שנסיבות הפיטורים הן של שלילת פיצויי פיטורים, אבל אם ייתבע על ידי העובד, סביר להניח שבית הדין יחייב אותו לשלם את רוב פיצויי הפיטורים. שלילת פיצויים היא סנקציה חריפה ונדיר שבתי הדין מאשרים אותה. לעובד יש עילת תביעה בנושאים שונים כלפי המעסיק.

      • לאיזה בית משפט יש להגיש תביעה
        אביר לבן | 11/05/2008 15:15

        אם כך לאיזה בית משפט על העובד להגיש את התביעה ? יש לציין כי סך התביעה לא עולה על 10,000 שקל. האם יש להגיש לבית הדין לעבודה או לבית הדין לתביעות קטנות ? מהו ההליך וכיצד ?

        • הגשת תביעה
          עו"ד רענן קריב | 12/05/2008 16:18

          לבית הדין לעבודה באיזור מגוריך. התביעה תתברר בהליך הנקרא דיון מהיר. פנה לשי"ל או לקו לעובד והיעזר בהם.