התעמרות המעסיק

  • הגיעו מים עד נפש
    עובדת_1 | 10/05/2008 06:08

    לעו"ד רענן קריב בוקר טוב, אני פונה אליך, לאחר אין ספור התלבטויות וחששות. אני עובדת במקום פרטי קטן יחסית. בראש החברה עומד מנכ"ל גס רוח, הנוהג בעובדים בצורה משפילה ביותר- צעקות, השפלות, האשמות שווא (בדבר גנבות), זריקת חפצים, חדירה לחיינו הפרטיים ושיחות (או נסיון לשיחות כאלה) הנושאות אופי מיני מובהק, הן רק חלק ממנת חלקנו ביום יום. קצרה היריעה מלתאר את שאר מעלליו של האיש הזה. אני חייבת לציין שלדעת כל העובדים בחברה, התנהגותו רק הולכת ומתדרדרת. קשה לדעת למה עוד לצפות ממנו. חשוב לי לציין שנעשו נסיונות לשוחח איתו, באופן גלוי וברור ולהסביר לו מהן התחושות של העובדים ומה הנזק שהוא גורם לעצמו, אך ללא הועיל. שאלתי היא מה ניתן לעשות? האם החוק עומד לצידנו באופן כלשהו והאם ניתן לפעול בצורה דיסקרטית בכדי להגן על עובדי החברה? תודה ויום נעים, עובדת_1

    • התעמרות המעסיק
      עו"ד רענן קריב | 11/05/2008 11:55

      אני מוכרח לומר שדברייך די זעזעו אותי. צר לי לשמוע על מעסיק הנוהג כך בעובדיו. ברור שהמענה אינו בתשובה בפורום. איני יודע כמה עובדים אתם, אבל נראה שאם לא מדובר בעובד אחד הסובל מהתנהגות המעסיק (או המנכ"ל), הפתרון נעוץ ככל הנראה בהתארגנות העובדים ובבחירת ועד עובדים (כן כן!). אתם זקוקים להדרכה איך לעשות זאת. יש גופים העושים זאת ותוכלו לפנות גם לעורך דין המכיר את התחום. מי שסבל מדיבורים בעלי אופי מיני נגע מהטרדה מינית. ניתן להגיש תלונה משטרה או לנפות לגופים שונים המסייעים בעניינים אלה. תוכלו לפנות בפניה דחופה אם תמצאו לנכון.