ניהול הליך בבית הדין לעבודה

  • תביעה בבי"ד לעבודה
    ב. שר | 08/05/2008 14:45

    עבדתי חודשיים אצל מעביד ומכיוון שהלין את שכרי כבר מחודש הראשון (שילם רק חצי מהמשכורת וגם זה באיחור של 20 יום) ודרש ממני שעות נוספות ללא כל תגמול החלטתי לעזוב. מכיוון שנותר חייב לי כסף הגשתי תביעה נגדו על אי תשלום שכר עבודה, הלנת שכר וכן ימי חופשה. יש לי שלוש שאלות: 1. המעביד טוען לקיזוז של ימי הודעה מוקדמת. הייתי חייב לו יומיים התראה והודעתי לו בסוף שבוע ביום חמישי. ביום ראשון כבר לא הופעתי לעבודה. הוא טוען שצריך לתת התראה של שני ימי עבודה ולא שני ימים קלנדרים. רציתי לדעת האם החוק דורש ימי עבודה או ימים קלנדרים? (החוק אומר ימים ולא ימי עבודה, להבנתי הכוונה לימים קלנדריים) אם הדרישה היא לימים קלנדריים האם ניתן לנקוב בשם של פס"ד שבו נקבע כך מפורשות? 2. המעביד הגיש כתב הגנה ובו טען טענות חסרות כל בסיס עובדתי ומשפטי (בידי הראיות להפריך טענותיו). האם מומלץ להגיש תשובה בכתב לטענות ההגנה או להגיע לדיון ולטעון בע"פ? אם ניתן להגיש כתב תשובה כזה , תוך כמה זמן? 3. בחודש השני לעבודתי אצלו הודיע לי המעביד ללא התראה מוקדמת שלא להגיע בראשון ושני לחודש ינואר. אני עובד כספק לחנויות ובתקופה זו יש ספירת מלאי ובעלי העסקים לא מעוניינים לקבל סחורה חדשה. בכתב ההגנה הוא טוען שאני זה שביקשתי את ימי החופשה הללו ולכן קיזז לי אותם ממשכורתי. על מי הנטל להוכיח ביוזמת מי היתה החופש? אם אני יצליח להוכיח שהוא זה שביקש שלא אגיע האם זה לא יחשב ימי חופשה? תודה מראש וסליחה על אריכות השאלה.

    • ניהול הליך בבית הדין לעבודה
      עו"ד רענן קריב | 09/05/2008 12:36

      1. החוק דורש ימים קלנדאריים, לא ימי עבודה. 2. תוכל להעלות את תגובתך במסגרת עדותך. אם מדובר במסכם ארוכה רצוי להגיש את עמדתך במסגרת כתב תשובה. מאחר ומדובר בהליך לא רגיל בבית הדין לעבודה, מאמצים את הנהוג במערכת הרגילה. יש לך 30 יום לכתב תשובה. 3. מי שטוען טענה חייב להוכיח אותה. אם המעביד ביקש שלא תופיע לעבודה ליומיים, הוא הואציא אותך לחופשה של יומיים. מותר לו. מעבר לכך, הפורום אינו מקום מתאים להדרכה צמודה למתדיינים. תוכל לפנות לעורך דין, או לגופים המסייעים לעובדים כמו קו לעובד או הסטודנטים המסייעים בבית הדין לעבודה בתל אביב.