חופשה שנתית ודמי מחלה

  • חופש משרה חלקית
    נירה | 06/05/2008 14:30

    אני עובדת 80% משרה במקום עם הסכם קבוצי. המקום עובד 5 ימים בשבוע וכך גם אני רק שאני עובדת בין 6 ל7 שעות ביום ולא 8 המוגדים שמשרה מלאה. אלה העובדים משרה מלאים מקבלים 23 ימי חופשה שנתיים ואילו אני 80% מכך. שאלתי היא איך נקבעים על פי חוק ימי חופש האם על פי ימי העבודה בשבוע או לפי חלקיות המשרה? גם אם בפועל אני נמצאת את אותם הימים בעבודה כמו אלה העובדים משרה מלאה? ואותה שאלה כנ"ל לגבי ימי מחלה. תודה

    • חופשה שנתית ודמי מחלה
      אורן יוגב, עו"ד | 06/05/2008 18:23

      אם את עובדת 80% משרה, ולפחות 200 יום בשנה, נראה שהחישוב שעושה המעביד בסדר. חישוב דמי חופשה אינו מתבצע לפי מס' ימי העבודה בשבוע. שיעור דמי המחלה הוא 75% מהשכר שהיית משתכרת בתקופת מחלתך, אילולא חלית (ולהוציא היום הראשון, עליו לא משולמים דמי מחלה, והיום השני והשלישי, המשולמים כיום אחד, קרי - 75%)