חופשה וחגים במשרה חלקית של עובד בשכר

  • ימי חופש ומחלה לעובד יומי
    רון | 06/05/2008 07:29

    שלום רב. הנני עובד יומי בעסק שנה וחצי בקירוב. אני עובד בממוצע 4 ימים בשבוע. הייתי מעוניין לדעת באם מגיעים לי ימי חופש מצטברים.ואם כן האם לכל התקופה שבה אני מועסק. כמו כן הייתי מעוניין לדעת באם מגיע לי תשלום עבור חגים ומועדים. תודה ויום טוב.

    • חופשה וחגים במשרה חלקית של עובד בשכר
      אורן יוגב, עו"ד | 06/05/2008 17:22

      בוודאי שמגיע לך, כמו לכל עובד, ימי חופשה בשכר. לפי הנתונים שהבאת - 10 ימים בכל אחת מהשנתיים הראשונות. כמו כן, לפי הנתונים שהבאת, חלקיות המשרה צריכה להיות מובאת בחשבון בתעריף דמי החופשה ליום, לא במס' ימי החופשה. לגבי חגים - עובד בשכר, להבדיל מעובד במשכרות (שמקבל תמיד את אותה משכורת, גם אם חלו בחודש הנתון הרבה חגים), זכאי ל- 9 ימי חג בשנה. התנאי הוא - שהחג לא חל בשבת, ושעבדת יום לפני ויום אחרי, ולא נעדרת שלא ברשות המעביד. אם אצל המעביד הספציפי לא עובדים בערבי חג, הרי שלא ניתן להתייחס לכך כאל היעדרות שלא בהסכמת המעביד, שהרי המעביד קובע את סדרי העבודה. דמי חגים הם בשיעור השכר שהיית משתכר, אילו היית עובד כרגיל ביום החג. עניין הנוכחות יום לפני/יום אחרי, הוא באחריות המעביד (הוא צריך להוכיח שנעדרת). יש לתת את הדעת על ענף העיסוק: אם מדובר בענף השמירה, מגיע דמי חגים גם על חגים שחלו בשבת.