תביעה על הפרת התחייבות

  • האם יש לי קייס לתביעה ?
    אלינור | 30/04/2008 15:52

    שלום רב, עבדתי במשך כחצי שנה בעבודה זמנית בחברה גדולה וידועה בתחום הביוטק. לאחר כחצי שנה הציעו לי תפקיד קבוע ויוקרתי ושכר של 6,000 ש"ח. באותה תקופה התלבטתי רבות האם להמשיך באותה החברה, ניגשתי לראיונות עבודה נוספים ולבסוף החלטתי לעזוב את החברה בעקבות הצעת עבודה מעניינת יותר שקיבלתי מחברה אחרת. בתחילת מרץ התחלתי לעבוד בחברה החדשה אולם לא חתמתי על חוזה כלשהו. במהלך העבודה גיליתי כי כמעט כל מה שסוכם איתי לא עומד במבחן המציאות. הובטח לי שכר של 5,500 ₪. בפועל, לאחר שעזבתי את המשרה הקודמת והתחלתי לעבוד בחברה החדשה, הסתבר שהשכר מתחלק ל-4,900 משכורת קבועה, 200 ש"ח מענק אשר לא משולם אם אני עוזבת לפני שנגמרה השנה וההפרש נסיעות. מיותר לציין כי נתונים אלה לא הובאו לתשומת ליבי בכל השלבים, לא בראיונות העבודה ולא לאחר חתימה על מסמכים שונים (לא חוזה העסקה). ההפך הוא הנכון. גיליתי את הנושא משיחה עם בחורה אחרת אשר עובדת במקום ולאחר שניגשתי לרכז כ"א התברר כי הדבר נכון וככל הנראה היא שכחה ליידע אותי לגביו. בנוסף, הובטח לי תפקיד של מזכירת מחלקה (כך גם פורסם באינטרנט) הדורש רמת אנגלית גבוהה, תואר ועוד. במהלך ראיונות העבודה ושיחות הטלפון נאמר לי כי רוב רובו של התפקיד (80%) הוא מזכירת מחלקה וההפרש עזרה לבחורות אשר מקלידות את נתוני הבדיקות. בפועל הפכו אותי לפקידת הקלדת נתונים. כאשר ניגשתי לברר מה קורה, נאמר לי ע"י רכזת כ"א שאכן 80% מהתפקיד הוא הקלדת נתונים והיתר באמת פרויקטים מיוחדים (מבחינתם פרויקט מיוחד הוא רישום של כל הכיולים שנערכו למכשירים במעבדה...). מיותר לציין כי בכל ראיונות העבודה, וגם כאשר חתמתי על הסכם סודיות נאמרו לי דברים שונים. לפני שהתחלתי לעבוד בחברה החדשה הדגשתי בפניהם כי אני מתחתנת באמצע מרץ ולכן אצטרך לקחת מספר ימי חופשה. לרכזת כ"א ולמנהלת היחידה לא הייתה בעיה עם הנושא. בפועל, כאשר הגיע רגע האמת, וביקשתי מספר ימי חופשה על חשבוני, התייחסו אלי בצורה מחפירה, עד כדי כך שיומיים לאחר החתונה, לאחר שיחה שבה המנהלת ניתקה לי את הטלפון בפרצוף רק כי ביקשתי יום חופש נוסף על חשבוני, החלטתי להתפטר. תלוש השכר הגיע לפני מספר ימים ומסתבר כי הוחלט לנכות לי את 200 השקלים של המענק למרות שלא חתמתי על חוזה העסקה. לדברי אחראית השכר בחברה, אומנם לא חתמתי על החוזה אולם לטענת רכזת כ"א, ראיתי את החוזה והסכמתי לוותר על 200 השקלים של המענק אם אפסיק לעבוד לפני תום השנה. רציתי לדעת האם יש לי קייס בבית משפט ? האם אוכל לתבוע עוגמת נפש ? האם אוכל לתבוע את החברה ואת רכזת כ"א לאור העובדה ששיקרו לי בקשר לשכר ולעבודה עצמה ובשל כך הפסדתי עבודה רווחית ויוקרתית אחרת ? אשמח לתגובה מהירה, תודה אלינור

    • תביעה על הפרת התחייבות
      עו"ד רענן קריב | 01/05/2008 12:01

      הסיפור נשמע מורכב וקשה. ייתכן שיש עילת תביעה, אולם גובה התביעה לא ברור. אי אפשר לבנות תביעה על עוגמת נפש, תביעה יכולה לנבוע עיקר מנזקים כספיים ממשים. לכן יש צורך בבחינה מדוקדקת של הנתונים כדי לנסות לגבש פיצוי הולם. קשה להשיב על שאלה כזו במסגרת פורום. את זקוקה לייעוץ.

      • תודה
        אלינור | 05/05/2008 09:00

        תודה רבה עבור התגובה המהירה. אני אבדוק את הנושא לעומק. בברכה, אלינור