הלנת שכר

  • לא שילמו לי משכורת כבר חודשיים
    שיר | 14/04/2008 12:49

    עבדתי כ 7 ימים בחברת מועב (קיטרינג) לפני כחודשיים ועדין לא קיבלתי משכורת חודש שעבר התקשרתי ואמרו לי שחודש הבא ישלמו לי כי הם לא יכולים לשלם לי כי הם כבר גמרו את המשכורת אז חיכיתי ... (וגם באותו יום אני רק מלאתי טופס 101 ולא ציינתי את תאריך ההתחלה כי לא זכרתי וכנראה שזה עיכב את המשכורת שלי עצם זה שלא חתמתי על טופס 101) והיום בדקתי ועדין לא שלמו לי 1 האם זה חוקי להגיד לי לחכות לחודש הבא על מנת לקבל משכורת 2 איך אני יכולה לתבוע אותם? 3 מה העונש שהם יכולים לקבל? 4 והאם זה שלא ציינתי את תאריך תחילת העבודה אז אני לא יוכל לתבוע כי אני לא יוכל להוכיח שאכן לפני חודשיים עבדתי? תודה והמשך יום טוב

    • הלנת שכר
      עו"ד דרור חייק | 14/04/2008 13:56

      שלום רב, את שכרך יש לשלם במלואו וכבר עכשיו יחד עם זאת, אם ניתן עדיין להמתין קצת ולקבל אותו ללא עירוב עורכי דין, הוצאות ובתי משפט - כדאי לך. תוציאי למעסיקך מכתב ובו תדרשי את תשלום השכר באופן מיידי במידה ועדיין לא ישולם תוכלי לתבוע אותם בבית הדין לעבודה בכבוד רב דרור חייק, עו"ד

      • דברתי עם האחאיי של האחריאית שהייתה לי
        שיר | 14/04/2008 14:51

        והוא אומר שבעיה שלי שלא חתמתי על טופס 101 כשהתחלתי לעבוד ושעבר הרבה זמן והוא לא זוכר ורק אחרי פסח הוא ינסה לעזור לי מה אני עושה במצב הזה כדאי לי לחכות או כבר לתבוע...?

        • שווה לי לתבוע בכלל מה אני ייקבל..?  לת
          שיר | 14/04/2008 14:55

          • תביעה בגין הלנת שכר
            עו"ד דרור חייק | 15/04/2008 10:54

            אם שווה או לא שווה לתבוע לא מתפקידי לומר אם יש כוונה לשלם את שכרך לאחר החג כדאי להמתין עוד קצת, בכל זאת תביעה כרוכה בהוצאות ובטרחה מה כבר תקבלי? איני יודע, לכל הפחות את השכר שמגיע לך אולי במקום לתבוע תשכרי עו"ד שיוציא להם עוד היום דרישה מיידית לתשלום שכרך בכבוד רב דרור חייק, עו"ד