התפטרו עובדת בשכר

  • התראת התפטרות, בבקשה עזרה
    אנה | 06/04/2008 18:54

    שלום רב , אני עובדת בחנות במשרה לפי שעה במשך 3 שנים וארבעה חודשים , אני מעונינת להתפטר -מה זמן ההתראה שעליי לתת ? אלו עוד זכויות מגיעות לי אחרי הזמן שעבדתי שם? והאם זכותי לבקש מכתב המלצה ? אודה אם תשיבו לי כי העניין מעט דחוף תודה רבה רבה :)

    • התפטרו עובדת בשכר
      עו"ד רענן קריב | 07/04/2008 12:40

      אחרי תום שלוש שנים עליך לתת הודעה מוקדמת של חודש. את זכאית לפדיון חופשה בלתי מנוצלת, ולחלק היחסי של דמי ההבראה שלא שולמו. אם המעסיק יותר על עבודתך בתקופת ההודעה המקדמת תהיי זכאית לתשלום השכר בתקופה זו. לגבי פיצויים צריך לדעת מה סיבת ההתפטרות.

      • תודה רבה, עוד שאלונת
        אנה | 07/04/2008 13:20

        תודה על תשובתך , עוד שאלה קטנה , המעסיק שלי אמר לי שהוא רוצה ללכת לקראתי עקב קשיי הכלכליים , ופיצל לי את סך דמי ההבראה , לתשלום חודשי , מדי חודש מה משמעות מעשיו , האם יש בכך חיסרון עבורי או שבאמת הלך לקראתי ? תודה ויום טוב

        • דמי הבראה
          עו"ד רענן קריב | 07/04/2008 14:01

          מותר לשלם את דמי ההבראה מדי חודש. יש סכם קבוע לשנה, אפשר לשלם אותו בסכום אחד או לפצל אותו לתשלומים חודשיים. מה טוב לך תחליטי בעצמך, זו לא שאלה של חוק.