פיטורים

  • אי מתן אישור על תקופת העסקה
    סופי | 06/04/2008 12:25

    שלום רב, לפני יותר משבועיים הופסקה עבודתי על ידי המעסיק הישיר שלי, שוחחנו על אי התאמה , אך לא נקבע תאריך בו הייתי אמורה לעזוב וכששאלתי לגבי מועד אמר לי שנדבר על כך מאוחר יותר. בתום יומיים מהשיחה הראשונה התבקשתי לא להגיע יותר. עבדתי חודשיים וחצי באותו מקום, במשכורת חודשית. לא ניתן לי מכתב בכתב (עד עצם היום הזה), וההודעה נעשתה בע"פ. שאלתי היא - מה התאריך שנחשב למתן ההודעה- השיחה הראשונה בה לא נקבע מועד ספציפי לעזיבה או היום שבו נאמר לי לעזוב ובו למעשה עזבתי? האם לפי כך היה צריך לשלם לי עבור יומיים וחצי נוספים בגין אי מתן הודעה מוקדמת? בנוסף, לא ניתן לי עדיין אישור העסקה כמתחייב מהחוק (ועברו 14 יום). כיצד אני יכולה לפעול למעשה בנידון? או במילים אחרות - איך עושים שלחוק יהיו שיניים? המון תודה על העזרה, סופיה.

    • פיטורים
      עו"ד רענן קריב | 06/04/2008 12:41

      1. אפשר למסור הודעה בעל פה אם היא ברורה ומפורשת. לפי תיאורך מועד הפיטורים הוא השיחה השניה. יש לשלם לך עבור 3 ימים (פוטרת במהלך החודש השלישי). 3. הדרך היחידה להכריח מעסיק לעשות משהו שהוא אינו עושה מרצונו היא הגשת תביעה לבית הדין לעבודה. אפשר גם להתלונן במשרד התמ"ת, אבל הם לא יעשו כלום.

    • עוד
      מילי | 08/04/2008 11:21

      עוד מידע בנושאי דיני עבודה וזכויות עובדים