צו ההרחבה בעניין פנסיה

  • העסקת עולה חדש מעל גיל 65
    דן | 06/04/2008 11:45

    הינני בעל חברה המעונינת להעסיק עולה חדש מעל גיל 65, העולה הינו בעל הכנסה מקצבה בחו"ל אשר זאת היא עבורו העבודה הראשונה בארץ. האם חוק הפרשה לפנסיה חל גם במקרה זה

    • צו ההרחבה בעניין פנסיה
      עו"ד רענן קריב | 06/04/2008 12:06

      התשובה חיובית, העובד מוגדר בצו ההרחבה "עובד מבוגר". יש לבדוק בקרן הפנסיה את הכללים הספציפיים. הצו מוציא מתחולתו עובד שפרש בגיל פרישת חובה (67) ומקבל קצבה. שאלה מעניינת היא האם "קצבה" פירושה גם קצבה מחו"ל. יתכן שיש מקום לשקול לנהל משפט סביב שאלה זו.

      • הפרשה לעובד החל מהחודש התשיעי
        דן | 06/04/2008 12:16

        נאמר לי שהחוק קבע כי החל מהחודש התשיעי יש לבצע הפרשות לפנסיה בסכום כולל של 2.5% , 0.833% ע"ח העובד ואת היתרה על ח"ש המעביד 0.833% לתגמולים ו0.8333 לפיצויים. לגבי הקצבה מחו"ל לא היה ניתן לענות בוודאות.

        • נו? ומה אתה שואל אותי?  לת
          עו"ד רענן קריב | 06/04/2008 12:34