פיטורי עובד חולה

  • ימי מחלה ופיטורין
    tinky | 31/03/2008 08:03

    בעכבות טיפולים ארוכים ומתישים של מחלת סרטן קיבתי 3 חודשים של חופשת מחלה לשלם התאוששות. האם המעסיק שלי יכול לפטר אותי אחרי שהגשתי לו את אישור החלה? יש לי 60 ימי מחלה מצטברים האם הוא יכול ךפטר אותי כשלא מימשתי אותם? תודה

    • פיטורי עובד חולה
      עו"ד רענן קריב | 31/03/2008 11:08

      עד כמה שהתשובה נשמעת רע, התשובה היא כן. מעסיק רשאי לפטר עובד שאינו יכול לעבוד כיוון שהוא חולה. כפוף למגבלות הסכמיות אם יש כאלה.

      • תודה רבה! והמשך לשאלה
        tinky | 31/03/2008 18:38

        באם לא מפטרים אותי אלא משנים את מעמדי. עד היום הייתי תחת סמנ"כל כספים וחשבת של 2 מתוך 4 חברות של הקבוצה והיום מודיעים לי שאני אהיה תחת חשב של הקבוצה וכמובן שכל סמכויות הניהול שלי נילקחו האם זה נחשב הרעת תנאים? כרגע לא נגעו בשכר שלי. אני במשרת אמון ולמרות ששעות העבודה הפיזיות שלי ירדו אני משלימה את העבודה מהבית ולא הורידו לי מהעבודה או מאחיות העבודה שהיתה עלי היא נשארה אותו דבר ואני עושה אותה.שכן חיברו אותי ישירות למחשב שלי בעבודה . האם הם יכולים להוריד מהשכר שלי כי אני עובדת פחות מ 186 שעות בחודש?(אגב זה מצב של כבר חצי שנה שאני עובדצ פחות שעות בעבודה אולם משלימה את עבודתי מהבית). תודה

        • שינוי מעמד
          עו"ד רענן קריב | 01/04/2008 10:03

          שאלתך מציגה בעיה מורכבת יותר מזו שהוצגה בשאלתך הקודמת. כאן כבר יש צורך ביותר עובדות, מה גם ששאלת על פיטורים וקיבל תשובה. אם אינך יכולה לעבוד עקב מצבך הרפואי איך זקוקה לעילה של הרעה בתנאי העבודה, שהיא די קשה להוכחה, ואת זכאית להתפטר ולקבל פיצוי פיטורים. ייתכן שאת זקוקה ליייעוץ יותר פרטני ומעמיק צשאלה בפורום. תוכלי לפנות בפניה דחופה אם תרצי.