חופשה לעובד על פי שעות

  • פיצוי למטפלת בגין חופשת מעסיק
    לילי | 30/03/2008 16:49

    אני מעסיקה מטפלת לפי שעות עבודה -המטפלת סירבה לשכר גלובלי כפי שהיצעתי וכך מעוגן בחוזה שלי איתה. עקב חופשה של בעלי ממילואים שלחתי אותה לחופשה בת מספר ימים שבהם בעלי שומר על התינוק. המטפלת דורשת פיצוי כספי על אותם ימים. האם אני מחוייבת לתת לה פיצוי כספי למרות שהיא עובדת לפי שעה ?

    • חופשה לעובד על פי שעות
      עו"ד רענן קריב | 30/03/2008 17:13

      כן, גם עובד על פי שעות הנשלח לחופשה על ידי המעסיק זכאי לדמי חופשה.

      • פיצוי למטפלת בגין חופשת מעסיק
        לילי | 30/03/2008 17:59

        אין הכוונה לימי חופשה בשכר שאנו משלמים לה בכל מקרה ושאותם היא צוברת לפי בחירתה. אנו משלמים לה יום חופשה בחודש בכל מקרה. האם עלינו לשלם לה פיצוי ייחודי על אותם ימים בהם התבקשה לא להגיע לעבודה? יש לציין שהיא עובדת על פי שכר שעה ולא גלובאלי.

        • חופשה
          עו"ד רענן קריב | 30/03/2008 18:05

          לידיעתכם, כשאתם מבקשים מהעובדת שלכם לא לבוא לעבודה אתם מוציאים אותה לחופשה. על כל המשתמע מכך. ולאחשוב אם זה כי אתם בחופשה או כל סיבה אחרת. היא זכאית לדמי חופשה ולא לפיצוי ייחודי.

          • תודה רבה!!!!!  לת
            לילי | 30/03/2008 19:30