ימי חופשה ומחלה

  • חישוב ימי חופשה ומחלה
    הילה | 26/03/2008 08:04

    יש לי הסכם עבודה המדבר על 9 שעות עבודה ביום ונקבע שכר גלובלי לשעות אלו. בפועל אני עובדת בממוצע 7 שעות ביום ומקבלת תשלום לפי נוכחות בפועל (האחוז מחושב לפי שעות נוכחות מתוך מס' הימים * 9 שעות ליום). מה קורה לענין ימי חופשה ומחלה ? האם כאשר אני לוקחת חופש יש לשלם לי לפי 9 שעות עבודה ביום(כי כך ההסכם שלי וביחס הזה גם נצברים ימי החופשה - 0.83 לחודש). האם בתשלום ימי מחלה - יש לחשב את האחוז המשולם ליום לפי החוק גם כן מתוך 9 שעות עבודה ליום ?

    • ימי חופשה ומחלה
      עו"ד רענן קריב | 26/03/2008 11:58

      על פי שני החוקים הרלוונטיים, חוק חופשה שנתית וחוק דמי מחלה, יש לשלם את השכר הרגיל עבור כל יום חופשה, ו-75% מהשכר הרגיל כדמי מחלה מלאים המשולמים מיום המחלה הרביעי.

      • ימי חופשה ומחלה - הבהרה
        הילה | 26/03/2008 12:28

        אם אני מבינה אותך נכון - שכר רגיל משמעו מהשכר שנקבע בחוזה לפי 9 שעות עבודה ולא לפי שעות ותשלום של נוכחות בפועל.

        • הבנת נכון  לת
          עו"ד רענן קריב | 26/03/2008 12:43